23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialRusia creează patu noi divizii, ca reacţie la intensficarea exerciţiilor NATo

Rusia creează patu noi divizii, ca reacţie la intensficarea exerciţiilor NATo

Comandantul forţelor terestre ruse, general-colonelul Oleg Saliukov, a anunţat, vineri, că Rusia va crea patru noi divizii, anul acesta, dintre care trei pe lancul de vest şi una pe flancul central, ca reacţie la creşterea numărului de manevre NATO, potrivit RIA Novosti şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit comandantului forţelor terestre ruse, decizia reprezintă o contramăsură la intensificarea exerciţiilor NATO, observate în ultimul timp.

Totodată, generalul Saliukov a precizat că noile divizii vor fi formate pe baza brigăzilor deja existente. Mai mut, el a indicat că, în prezent, nu există unităţi ale forţelor terestre ruse în Crimeea, ci doar unităţi ale Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol. 

Citeşte şi: Putin acuză: Ideile lui Lenin au dus la căderea Uniunii Sovietice

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Şoigu, anunţase anterior crearea a trei noi divizii pe flancul de vest şi intrarea în serviciu a cinci noi regimente de rachete strategice nucleare, într-un context internaţional foarte complex, potrivit RIA Novosti. 

 

Cele mai citite

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă