15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialRegimul de la Phenian sfidează Occidentul, lansând o nouă rachetă balistică. Reacția...

Regimul de la Phenian sfidează Occidentul, lansând o nouă rachetă balistică. Reacția statelor vecine şi a Pentagonului

UPDATE 22.00: Purtătorul de cuvânt al Pentagonului Jeff Davis a declarat că această lansare era așteptată și a avut loc la Mupyong-ni, unde se află o uzină de arme, în nordul Coreii de Nord. Racheta a căzut la 167 kilometri de insula niponă Hokkaido. Davis a menționat că lansarea nu reprezintă o amenințare pentru America de Nord, potrivit Agerpres.

'Angajamentul nostru pentru apărarea aliaților noștri, între care Republica Coreea și Japonia, în fața acestor amenințări, rămâne de neclintit. Rămânem pregătiți să ne apărăm pe noi și aliații noștri de orice atac sau provocare', a afirmat Davis.

Regimul de la Phenian a lansat, vineri, o nouă rachetă balistică, care a aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei, iar autorităţile din Japonia şi Coreea de Sud au convocat întruniri de urgenţă, relatează site-urile agenţiilor Reuters şi Yonhap, potrivit Mediafax.

Racheta ar fi zburat aproximativ 45 de minute şi nu au fost raportate incidente sau pagube materiale. Premierul japonez Shinzo Abe a convocat o întrunire de urgenţă cu oficiali de rang înalt din domeniile apărării şi securităţii.

Informaţia a fost confirmată şi de armata sud-coreeană, care susţine că racheta balistică a fost lansată din provincia Jagang, din nordul Coreei de Nord. Lansarea a fost raportată preşedintelui Moon Jae-In, care a stabilit o întâlnire de urgenţă cu echipa de securitate naţională.

Ulterior, Pentagonul a precizat că a detectat o lansare de rachetă balistică din Coreea de Nord şi că a demarat procedurile pentru obţinerea mai multor informaţii.

Cele mai citite

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...
Ultima oră
Pe aceeași temă