14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialProtest la Chișinău. Manifestanții cer sprijinul Uniunii Europene şi al SUA. Maia...

Protest la Chișinău. Manifestanții cer sprijinul Uniunii Europene şi al SUA. Maia Sandu: Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere

Un nou protest faţă de schimbarea sistemului electoral a avut loc, duminică, la Chişinău. Participanţii au cerut Uniunii Europene şi Statelor Unite să sprijine democratizarea Republicii Moldova, relatează site-ul Radio Chişinău, potrivit Mediafax.

Oamenii au mers în marş şi au protestat în faţa sediului Partidului Socialiştilor şi al Ministerului Afacerilor Interne. Manifestaţiile de la Chişinău faţă de sistemul electoral mixt s-au încheiat cu un protest în faţa sediului Partidului Democrat.

Înainte de marş, la un miting în faţa Parlamentului a fost adoptată o rezoluţie în care se cere abrogarea legii de schimbare a sistemului electoral, sprijin din partea Uniunii Europene şi Statelor Unite, precum şi sancţionarea deputaţilor şi partidelor care au votat schimbarea sistemului de vot, inclusiv prin a le interzice să călătorească în spaţiul european.

Liderul Partidului ”Acţiune şi Solidaridate”, Maia Sandu, a declarat în faţa protestatarilor că legea privind sistemul mixt a fost votată pentru ca actuala guvernare să rămână la putere împotriva voinţei poporului.

„Au schimbat legea pentru ca Plahotniuc şi Dodon să rămână la putere”, a spus Maia Sandu.

Preşedintele Partidului „Platforma Politică Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, le-a spus manifestanţilor că este nevoie să se schimbe clasa politică în Republica Moldova.

„Odată cu schimbarea sistemului electoral, ei conservează această stare: corupţia endemică, sărăcia lucie”, a menţionat Andrei Năstase.

Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...
Ultima oră
Pe aceeași temă