12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProiectul de lege care prevede sancțiuni împotriva Moscovei a ajuns la preşedintele...

Proiectul de lege care prevede sancțiuni împotriva Moscovei a ajuns la preşedintele SUA, Donald Trump

Proiectul de lege adoptat de Congresul SUA privind întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei a auns la Casa Albă, unde președintele american trebuie să-l semneze sau să-l blocheze folosind dreptul de veto, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Documentul a fost primit la Casa Albă la ora locală 13.53 (17.53 GMT), a indicat o sursă guvernamentală. Președintele nu a dat nicio indicație fermă privind intențiile sale cu privire la acest proiect de lege.

Senatul american a adoptat joi sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a presupusei a ingerințe a acestei țări în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut. Acest proiect de lege a fost denunțat de Moscova, dar criticat și în UE deoarece deschide calea sancțiunilor împotriva unor companii europene care au proiecte în domeniul energetic în Rusia.

De asemenea, textul prevede și un mecanism inedit care nu este pe placul Casei Albe: președintele american Donald Trump are nevoie de acceptul congresmenilor dacă va dori vreodată să decidă suspendarea sancțiunilor existente împotriva Rusiei.

Președintele Vladimir Putin a mai afirmat că relațiile SUA-Rusia au fost 'sacrificate' din cauza anchetei privind implicarea Moscovei în alegerile din 2016 din SUA.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă