16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialProiectul de lege care prevede sancțiuni împotriva Moscovei a ajuns la preşedintele...

Proiectul de lege care prevede sancțiuni împotriva Moscovei a ajuns la preşedintele SUA, Donald Trump

Proiectul de lege adoptat de Congresul SUA privind întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei a auns la Casa Albă, unde președintele american trebuie să-l semneze sau să-l blocheze folosind dreptul de veto, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Documentul a fost primit la Casa Albă la ora locală 13.53 (17.53 GMT), a indicat o sursă guvernamentală. Președintele nu a dat nicio indicație fermă privind intențiile sale cu privire la acest proiect de lege.

Senatul american a adoptat joi sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a presupusei a ingerințe a acestei țări în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut. Acest proiect de lege a fost denunțat de Moscova, dar criticat și în UE deoarece deschide calea sancțiunilor împotriva unor companii europene care au proiecte în domeniul energetic în Rusia.

De asemenea, textul prevede și un mecanism inedit care nu este pe placul Casei Albe: președintele american Donald Trump are nevoie de acceptul congresmenilor dacă va dori vreodată să decidă suspendarea sancțiunilor existente împotriva Rusiei.

Președintele Vladimir Putin a mai afirmat că relațiile SUA-Rusia au fost 'sacrificate' din cauza anchetei privind implicarea Moscovei în alegerile din 2016 din SUA.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...
Ultima oră
Pe aceeași temă