9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPrietenul unuia dintre cei trei atacatori de la Londra a avertizat autoritățile...

Prietenul unuia dintre cei trei atacatori de la Londra a avertizat autoritățile că bărbatul se radicalizase: Mi-am făcut datoria, dar autoritățile nu și-au făcut-o pe a lor

Prietenul unuia dintre cei trei atacatori susține că a apelat linia deschisă împotriva terorismului, pentru a anunța autoritățile de ceea ce urma să comită prietenul său, însă nu au fost luate măsuri.

Bărbatul a declarat, pentru BBC Asian Network, sub protecția anonimatului, că prietenul său și el au vorbit despre atacurile anterioare și că a fost surprins de ce i-a spus acesta.

„Am vorbit despre un atac anume care se întâmplase și, asemenea radicaliștilor, avea o explicație pentru toate. În ziua aceea am realizat că trebuie să iau legătura cu autoritățile”, a spus el.


Citește și: VIDEO.Un tânăr care a asistat la raidurile poliției, în Barking, susține că în apartamentele percheziționate ar fi locuit și doi români


 

Bărbatul a continuat precizând că, în ciuda anunțului telefonic, prietenul său nu a fost arestat și i s-a permis să își țină pașaportul.

„Am sunat și am vorbit cu un domn, i-am spus despre conversația noastră și de ce cred că s-a radicalizat. Mi-am făcut datoria, dar autoritățile nu și-au făcut-o pe a lor”, a mai spus el.

 BBC a contactat Scotland Yard pentru un răspuns.

Șapte persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, în urma a două atacuri care au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Londra. Atacurile vin la mai puțin de două săptămâni după explozia de pe Manchester Arena, soldată cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116. Cele mai recente atacuri au fost provocate de triei indivizi, care au intrat cu un van alb în pietonii de pe London Bridge. După aceea, ei au scos cuțitele și au început să atace, la întâmplare, oamenii din piața Borough și din puburile din apropire.  În opt minute, polițiști înarmați au venit la locul incidentului și i-au ucis pe cei trei, trăgând nu mai puțin de 50 de focuri de armă, potrivit BBC News. 



 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă