8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Ministerul de Externe INFIRMĂ informațiile din presa britanică, potrivit cărora doi...

VIDEO. Ministerul de Externe INFIRMĂ informațiile din presa britanică, potrivit cărora doi români ar fi fost reținuți, la Londra, în legătură cu atentatul de pe Podul Londrei

UPDATE LUNI, 13.13: Ministerul de Externe a precizat, luni, într-un comunicat remis redacției, că informațiile din presa britanică, potrivit cărora doi români ar fi fost reținuți de polițiști pentru implicare în atacul de pe Podul Londrei, nu se confirmă. 

”Conform datelor oficiale obţinute până la acest moment, informaţia conform căreia doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi în legătură cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirmă. De asemenea, precizăm că Poliţia Metropolitană nu deţine date care să confirme acest articol de presă. Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice române de la Londra recomandă cetățenilor români care au informaţii în legătură cu acest incident să pună la dispoziție autorităților britanice toate datele și informațiile pe care le dețin”, a precizat MAE. 


Angajatul unui fast-food din Barking Road, care a fost martor la perchezițiile efectuate de polițiștii britanici, după atacurile din noaptea de sâmbătă spre dumincă, soldate cu moartea a șapte persoane și rănirea altor 48, a afirmat că în apartamentele verificate ar locui și doi români, potrivit publicației The Guardian. O altă martoră a declarat, pentru The Telegraph, că românii ar fi un cuplu, care ar fi fost reținut de poliție. Astfel, Ambasada României face verificări.


UPDATE 23.15: Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat duminică seara, pentru Agerpres, că se fac verificări pentru a vedea dacă există români implicați în atentatul care a avut loc în Capitala Marii Britanii.

Întrebat dacă există doi români reținuți în urma atentatului de la Londra, ambasadorul Dan Mihalache a precizat: „Nu pot să confirm acest lucru. O să verificăm. Discutăm cu ministerul lor de Interne. Nu știu."



23.00:Un martor citat de publicația The Telegraph a precizat că un român și prietena sa ar fi printre persoanele reținute de polițiștii britanici.

 „S-a întâmplat acum două ore, în jurul orei 14.15. Am văzut poliţişti înarmaţi fugind pe acopriş, care au strigat <<mâinile sus>> și i-au înconjurat. Apoi i-au scos afară pe cei cinci bărbaţi de culoare şi pe român şi prietena lui. Vin destul de mulţi români aici. El e un băiat drăguţ, liniştit. Se comporta întotdeauna frumos când comanda mâncare”, a declarat o martoră, Mathu Sivahran, potrivit The Telegraph, care nu a putut confirma informația din alte surse.


Citește și: Prietenul unuia dintre cei trei atacatori de la Londra a avertizat autoritățile că bărbatul se radicalizase: Mi-am făcut datoria, dar autoritățile nu și-au făcut-o pe a lor

Prietenul unuia dintre cei trei atacatori susține că a apelat linia deschisă împotriva terorismului, pentru a anunța autoritățile de ceea ce urma să comită prietenul său, însă nu au fost luate măsuri.


 


Angajatul unui fast-food din Barking Road, care a fost martor la perchezițiile efectuate de polițiștii britanici, a afirmat că în apartamentele verificate ar locui și doi români, potrivit publicației The Guardian.

„Cred că erau șase sau șapte persoane, cred doi dintre erau români, ceilalți erau de culoare", a afirmat tânărul.


Citește și: Eroina necunoscută de la Londra. O femeie i-ar fi împiedicat pe teroriști să intre într-un restaurant, blocând ușa

O femeie neidentificată este considerată eroină, după atacurile din noaptea de sâmbătă spre duminică, din Londra, după ce ar fi blocat ușa de la intrare a unui restaurant, în care atacatorii teroriști ar fi încercat să intre, susțin martorii, citați de People.


  
12 oameni au fost reținuți în Barking, în urma perchezițiilor, a anunțat Scotland Yard. Ei sunt bănuiți de implicare în atacurile teroriste de sâmbătă noaptea.  

Șapte persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, în urma a două atacuri care au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Londra. Atacurile vin la mai puțin de două săptămâni după explozia de pe Manchester Arena, soldată cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116. Cele mai recente atacuri au fost provocate de triei indivizi, care au intrat cu un van alb în pietonii de pe London Bridge. După aceea, ei au scos cuțitele și au început să atace, la întâmplare, oamenii din piața Borough și din puburile din apropire.  În opt minute, polițiști înarmați au venit la locul incidentului și i-au ucis pe cei trei, trăgând nu mai puțin de 50 de focuri de armă, potrivit BBC News. 



 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă