15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPremierul olandez spune că website-ul contra imigranţilor lansat de PVV nu-l priveşte

Premierul olandez spune că website-ul contra imigranţilor lansat de PVV nu-l priveşte

Premierul olandez, Mark Rutte, a afirmat, în legătură cu pagina de Internet lansată de Partidul pentru Libertate (PVV) pentru a înregistra plângeri despre central şi est-europenii din Olanda, că nu este problema lui să comenteze poziţiile adoptate de partide politice individuale şi că acest lucru nu îl priveşte, potrivit Agerpres.

 

Solicitat să exprime o reacţie la această iniţiativă, în timpul unei dezbateri privind Uniunea Europeană joi seara, Rutte a spus că nu este problema lui să comenteze poziţiile adoptate de partide politice individuale, a relatat vineri ziarul Telegraaf, preluat de dutchnews.nl.

În plus, premierul a spus că nu simte că acest lucru îl priveşte, pentru că guvernul său minoritar nu are o alianţă cu PVV în ceea ce priveşte afacerile europene. PVV are o alianţă cu guvernul minoritar pe care îl susţine în probleme de politică economică în schimbul unor norme mai stricte în materie de imigraţie.

‘Lucrăm bine cu PVV, dar nu pe tema Europa’, îl citează Telegraaf pe premier.

Deputatul Gerard Shouw, din Partidul Democraten 66 (D66, liberal), a spus că poziţia exprimată de şeful guvernului a fost una laşă. Prim-ministrul ar trebui să ia măsuri împotriva PVV. În plus, pagina web cu pricina ar putea avea impact asupra Olandei în străinătate, a avertizat el.

Partidul olandez PVV, condus de Geert Wilders şi care are un program xenofob şi ultranaţionalist, a lansat recent un website unde cetăţenii olandezi pot depune plângeri împotriva cetăţenilor central şi est-europeni din Olanda. ”Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut locul de muncă din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Dorim să primim comentariile dumneavoastră’, se poate citi în declaraţia de deschidere a site-ului.Potrivit EurActiv, pe site au fost deja postate mii de denunţuri.

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă