15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPovestea emoționantă a unui om al străzii, eroul de la Manchester. Bărbatul...

Povestea emoționantă a unui om al străzii, eroul de la Manchester. Bărbatul a scos rămășițe ale bombei din trupurile victimelor: O femeie a murit în braţele mele. Nu m-am mai putut opri din plâns

Printre numeroasele povești emoționante ale eroilor care au intervenit în urma atentatului de pe Manchester Arena, se distinge cea a lui Chris Parker, un om al străzii în brațele căruia a murit una dintre victimele atacului, o femeie de 60 de ani. 

Parker, în vârstă de 33 de ani, cerşea în foaierul sălii unde a fost declanşată explozia. Bărbatul a fost pus la pământ de suflul deflagrației, iar când s-a dezmeticit a alergat pentru a ajuta victimele, notează The Independent.

"Toată lumea era fericită. Toţi se îndreptau spre uşile de sticlă, când am auzit o bubuitură, apoi am văzut o lumină puternică şi fumul a început să cuprindă locul. S-au auzit apoi doar ţipetele. M-am trezit la pământ, apoi m-am ridicat şi am început să ajut oamenii care strigau după ajutor", povesteşte el. 

"Erau oameni întinşi peste tot. Am văzut o fetiţă. Nu mai avea picioare. Am învelit-o într-un tricou şi am întrebat-o  'Unde sunt părinţii tăi? Mi-a răspuns: Tata este la serviciu, mama este aici", îşi aminteşte acesta.

Parker a observat și o femeie rănită grav la picioare şi la cap: "A murit în braţele mele. Avea în jur de 60 de ani şi mi-a spus că se afla cu familia acolo. Nu m-am mai oprit din plâns".

"Erau pene şi şuruburi peste tot. Oamenii aveau găuri în spate. Nu pot să trec peste urletele pe care le tot aud şi peste miros. Miroasea a carne arsă", încheie Parker.

Drept mulțumire pentru gestul său eroic, oamenii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au lansat o campanie umanitară pentru a strânge fonduri din care să-i ofere lui Chris o locuință.

Mama acestuia, Jessica Parker, a povestit cotidianului Eastern Daily Press, că este foarte mândră de fiul său, rugându-l să se întoarcă acasă. Jessica mai povestește că vorbește foarte rar cu fiul său, de când acesta a plecat de acasă, exprimându-și speranța că, în cele din urmă, relația dintre cei doi se va remedia. 


22  de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 sunt rănite din cauza exploziei ce a avut loc la finalul show-ului Arianei Grande, de pe Manchester Arena. Majoritatea celor prezenţi pe arenă erau copii şi adolescenţi.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă