9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliția din Albania a arestat un membru ISIS care făcea recrutări pentru...

Poliția din Albania a arestat un membru ISIS care făcea recrutări pentru războiul din Siria

Poliția albaneză a arestat duminică, la Tirana, un presupus combatant cu cetățenie macedoneană care făcea parte din gruparea teroristă Stat Islamic, transmite EFE citată de Agerpres.

Imerli Avmeti, în vârstă de 46 de ani, este de etnie albaneză și locuiește în orașul macedonean Gostivar.

Bărbatul a fost reținut în virtutea unui ordin internațional de căutare și captură emis de autoritățile macedonene.

Avmeti este suspectat că a sosit în Albania pentru a recruta combatanți pe care să-i trimită în Siria pentru a lupta alături de gruparea jihadistă SI. El urmează să fie extrădat în Macedonia unde va fi judecat pentru “formarea de paramilitari și participarea la o armată și o forță de poliție străine”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă