15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă probă în dosarul asasinării lui JFK bulversează SUA. Au fost...

O nouă probă în dosarul asasinării lui JFK bulversează SUA. Au fost doi asasini?

O schiță a chirurgului criminalist dr. Robert McClelland, cel care s-a luptat pentru a salva viața președintelui JF Kennedy, după ce acesta a fost împușcat în noiembrie 1963 în Dallas, sugerează că comisia Warren îndrituită cu aflarea cauzei asasinatului, a ajuns în mod greșit la concluzia că numai un singur glonț l-ar fi omorât pe liderul american.

„Am văzut împușcătura la aproximativ 18 centimetri deasupra rănii. Am avut o privire mai bună decât oricine din acea cameră de expertiză medicală. A fost destul de în spate, ceea ne duce la concluzia că președintele a fost împușcat nu numai din spate, ci și din față", a declarat dr. Robert McClelland. Împușcătura arată o intrare „probabilă" pentru primul glonț în jurul nivelului liniei părului lui JFK. Cu toate acestea, criminalistul a precizat, de asemenea, că „nu a văzut acest lucru" din poziția din spatele președintelui, unde își ținea capul, dar a văzut o a doua rană la intrare pe care o descrie ca fiind „în jos în gât”, despre care spune că „a văzut-o clar".

Doctorul a urmărit și filmul documentar al asasinării președintelui John Fitzgerlad Kennedy făcut de către marele investigator american  Abraham Zapruder și a precizat că acesta ”confirmă teoria sa că au existat două gloanțe trase din direcții diferite”.

"Primul glonț l-a lovit în spate, nu în față, așa cum am crezut la acea vreme. Câteva secunde mai târziu, al doilea glonț îl lovește și capul îi explodează literalmente și este mai apoi aruncat violent înapoi și spre stânga, așa cum te-ai aștepta de la cineva lovit de un glonț de mare calibru din față, nu de sus și nu din spate ", a susținut dr. Robert McClelland, pe baza schiței sale.

Ca atare, principalul chirurg criminalist care a anchetat moartea lui JFK contestă teoria „unicululuui glonț" al Comisiei Warren și consideră că au existat și cel puțin doi trăgători din două direcții diferite. În ceea ce privește cine au fost trăgătorii – și dacă Oswald a fost un „patsy" (țap ispășitor), așa cum s-a susținut, sau dacă a lucrat în tandem cu o altă persoană – McClelland a menționat că nu are nici o opinie în acest sens.

Într-o răsucire curioasă a destinului, criminalistul a fost chemat în acel an și pentru a-i salva viața lui Lee Harvey Oswald, ucigașul oficial al lui JFK, după ce a fost împușcat de proprietarul clubului de noapte Dallas, Jack Ruby.

Desen cu pixul

Schița , care este acum licitată de către casa de licitație Nate D. Sanders, arată rănile de ieșire și de  intrare așa cum le-a văzut McClelland – și nu se potrivesc deloc cu poziția oficială a Comisiei Warren. Licitația pornește pentru această schiță de la 2.500 de dolari. Ilustrația desenată cu pixul, semnată de McClelland, este nedatată, dar probabil a fost făcută la scurt timp după ce a operat președintele JFK.

Acesta arată o vedere laterală a capului lui Kennedy cu o rană mare de 4-5 centimetri în spate. De asemenea, arată o mică intrare curbată pe gâtul președintelui SUA. Notele de mână ale lui McClelland spun că acestea sunt observații criminalistice de la fața locului.

Este important faptul că ilustrația lui McClelland contrazice în mod direct povestea anchetatorilor oficiali. Comisia Warren a spus că Kennedy a fost împușcat din spate de către Lee Harvey Oswald de la o fereastră la etajul al șaselea al depozitului de cărți al Colegiului din Texas.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă