Kim Jong-Un le promite nord-coreenilor dezvoltarea în continuare a armelor nucleare

de Florin Budescu , 08 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 13:49, 08 octombrie 2017
Kim Jong-Un le promite nord-coreenilor dezvoltarea în continuare a armelor nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis că va continua politica de dezvoltare în paralel a economiei și a armelor nucleare, a informat duminică presa de la Phenian, preluată de agenția niponă Kyodo și de cea sud-coreeană Yonhap, via Agerpres.

El a acuzat Statele Unite că încearcă să "înăbușe complet suveranitatea, dreptul la existență și la dezvoltare" ale Coreei de Nord, prin sancțiuni din partea ONU și prin "mobilizarea forțelor vasale".

"Armele nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreene sunt o realizare valoroasă obținută prin lupta poporului în apărarea propriului destin și a suveranității țării de amenințările nucleare repetate ale imperialiștilor din SUA", a declarat șeful partidului și statului nord-coreean.

Kim s-a adresat sâmbătă plenului Comitetului Central (C.C.) al Partidului Muncitorilor din Coreea, întrunit pentru prima dată din mai 2016. Cu această ocazie, au fost anunțate și schimbări în conducerea partidului.

Sora mai mică a președintelui, Kim Yo-Jong, a fost aleasă membru supleant în Biroul Politic al C.C. Unul din vicepreședinții partidului, Choe Ryong-Hae, cunoscut ca apropiat al liderului de la Phenian, a fost cooptat în Comisia Militară Centrală, iar ministrul de externe Ri Yong-Ho a fost ales în Biroul Politic, a transmis KCNA, agenția oficială de presă a Coreei de Nord.

Comentarii

  • Alf

    08 octombrie 2017 18:03

    ...amenintările nucleare repetate ale imperialistilor din SUA? Asta aude el în hăul în care ar fi trebuit să aibă creier. E greu de crezut că există vreun text sau declaratie a cuiva din SUA cu referire la un atac nuclear asupra amărâtilor ăstora sau chiar a altei natiuni, nici chiar contra Rusiei, de la atacul asupra Japoniei la finele celui de al doilea război mondial.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design