10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialJihadiștii au ocupat complexul de peşteri Tora Bora, ascunzătoarea din Afganistan a...

Jihadiștii au ocupat complexul de peşteri Tora Bora, ascunzătoarea din Afganistan a fostului lider Al-Qaida, Osama bin Laden

Gruparea jihadistă ISIS a ocupat Tora Bora, complexul de peşteri din estul Afganistanului, care în trecut a fost cunoscut drept ascunzătoarea liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, au anunţat oficiali afgani, informează site-ul postului France 24, potrivit Mediafax.

"Tora Bora a căzut în mâinile militanţilor Stat Islamic", a declarat Attaullah Khogyani, purtătorul de cuvânt a Guvernului afgan. Oficialul a mai precizat că trupele afgane au lansat o operaţiune pentru recuperarea complexului de peşteri.

Tora Bora a fost ţinta unei ofensive americane în anul 2001, la acel moment existând informaţii că Osama bin Laden se ascundea acolo. Se crede că liderul Al-Qaida ar fi părăsit Tora Bora şi până la urmă s-a refugiat în Pakistan, unde a fost ucis în cursul unui raid al trupelor speciale americane, în anul 2011.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al talibanilor a negat informaţiile potrivit cărora militanţii Stat Islamic au ocupat peşterile, relatează The Associated Press.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă