30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialÎncrederea în prieteni poate costa viaţa. O italiancă s-a sinucis după ce...

Încrederea în prieteni poate costa viaţa. O italiancă s-a sinucis după ce a ajuns pe internet o filmare cu ea făcând dragoste

O tânără de 31 de ani s-a sinucis după ce a fost, mai bine de un an, ţinta unui lanţ de abuzuri online, generate de fotografii şi filmări ale unui act sexual, ajunse pe internet fără ştirea ei, în primăvara lui 2015, relatează cotidianul italian Il Repubblica.

Tiziana Cantone, din Napoli, s-a filmat, pentru a se distra, făcând sex cu noul ei iubit. A trimis înregistrarea la cinci persoane în care avea mare încredere.

Dar, fără ştirea ei, în 24 de ore clipul a ajuns pe Internet, cu tot cu nume şi prenume. De aici a pornit o avalanşă de redistribuiri şi clipul a devenit viral, invadând toate reţelele de socializare.

Din acel moment, tânăra a devenit ţinta glumelor şi a bătăii de joc în mediul online, dar şi în realitate. Diverşi bloggeri, ca şi unele pagini de Facebook, au râs de ea în mod deschis folosindu-i numele şi prenumele integral.

Pentru a scăpa de ruşine şi în speranţa de a nu mai fi recunoscută, italianca a renunţat mai întâi la serviciu, apoi s-a mutat din oraşul în care trăia, şi-a schimbat numele şi a obţinut în justiţie ştergerea tuturor înregistrărilor din motorul de căutare. Cu toate acestea, filmările continuau să apară în diferite forme, iar tânăra era complet bulversată de această situaţie şi ceva se rupsese în mintea şi în sufletul ei.

De curând, se întorsese la Napoli, în casa părinţilor, dar apăsarea acestei situaţii aparent fără ieşire a devenit insuportabilă şi a generat tot mai multă suferinţă şi depresie, care au culminat cu tragicul sfârşit.

După sinuciderea fetei, procuratura milaneză a deschis o anchetă pentru a stabili gradul în care aceasta a fost afectată de impactul publicării filmării.

Cele mai citite

VIDEO. Dezbaatere Biden – Trump: Cum comentează France Presse prestațiile celor doi candidați

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia,...

Gradul de ocupare în Mamaia Nord, de Rusalii

Potrivit Mirelei Matichescu, Managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord, minivacanța de Rusalii a însemnat un grad de ocupare de 80% pentru Mamaia...

VIDEO. Boloș despre încasările din TVA, în acest an

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat peste 120 de miliarde de lei din TVA , a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş,...
Ultima oră
Pe aceeași temă