În 2013, Trump îi spunea lui Barack Obama să nu atace Siria. Patru ani mai târziu, președintele american a dat ordinul ca armata SUA să distrugă o baza militară siriană

de Gabriel Mihai , 07 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 08:51, 07 aprilie 2017
În 2013, Trump îi spunea lui Barack Obama să nu atace Siria. Patru ani mai târziu, președintele american a dat ordinul ca armata SUA să distrugă o baza militară siriană

În 2013, Donald Trump îi spunea lui Barack Obama să nu atace Siria, pentru că multe lucruri rele s-ar putea întâmpla. Anunțurile actualului președinte al SUA erau făcute pe Twitter, el spunând de mai multe ori acest lucru.

Între timp, după ce a fost ales președinte al SUA, se pare că Donald Trump și-a schimbat direcția și atacat Siria. Lovitura care l-a făcut să ia această decizie, este, potrivit chiar spuselor sale, atacul chimic de marți din Siria, despre care Trump spune că l-a făcut regimul Bashar al Asaad.

De cealaltă parte, președintele Siria neagă aceste acuzații și pretinde că rebelii ar fi fabricat bombe chimice. Acest lucru este demontat de faptul că în zona în care a avut loc atacul, rebelii nu aveau tehnologia necesară pentru a fabrica acele bombe extrem de periculoase.

În atacul de marți, peste 86 de persoane au murit, după ce o zonă din nord-vestul Siria a fost bombardată cu bombe chimice, cel mai probabil, gaz sarin.

Mai multe țări, inclusiv Franța și Marea Britanie, au denunțat regimul președintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

"Ce s-a petrecut în Siria este o rușine pentru umanitate iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple", a adăugat Trump, refuzând să dea detalii despre ce intenționează să întreprindă.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a promis joi un "răspuns adecvat" prezumtivului atac chimic de marți din Siria, fără a evoca totuși o acțiune precisă.

Comentarii

  • Trump pute sa spune ce vrea el atunci...nu ocupa vreo pozitie care sa conteze

    08 aprilie 2017 4:41
  • FELICIA MANDREA, Harvard Univ.

    07 aprilie 2017 22:22

    Ca sa vedeti ce inseamna ca pe deoparte Trump sa aive cartite kgbiste pe langa el LA INCEPUT, iar pe de cealalta parte, ce inseamna SA NU-I MAI AIVA PE ACESTE CANALII kgbiste == O FOARTE IMPORTANTA LECTIE DE ASANARE CIVICO-MORALA PE CARE SI ROMANII MUSAI TREBUIE SA O APLICE IN VIATA SOCIO-POLITICA A ROMANIEI, CA SA DESCOTOROSEASCA TARA DE BURUIENIE CRASE kgbiste CE CONTINUA SA AMENINTE SECURITATEA NATIONALA A ROMANIEI -- TOT LA FEL PRECUM CARTITELE kgbiste Lewandowski si Flynn infiltrate mai intai in Campania electorala a lui Donald Trump IL INTOXICAU PE TRUMP CU TOT FELUL DE FALSURI INCAT ACESTA INTR-ADEVAR PAREA DUS CU PLUTA RAU DE TOT. _________ Dar CAND ASANAREACURATENIA S-A FACUT CAT DE CAT SE VEDE CLAR ****RE-ORIENTAREA LA 180 DE GRADE -- EXACT OPUSA***-- A DECIZIILOR SALE TOCMAI DATORITA IMBUNATATIRII SEMNIFICATIVE A NIVELULUI CALITATIV AL DECIZIILOR PE CARE ACUM PRESEDINTELE DONALD TRUMP LE IA CAND NU-I MAI ARE PE LANGA EL PE ACESTI TRADATORI NEMERNICI.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design