15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Atentatele cu bombă în Kabul, revendicate de gruparea Stat...

FOTO + VIDEO. Atentatele cu bombă în Kabul, revendicate de gruparea Stat Islamic, s-au încheiat după mai multe ore. Ambasada Irakului, atacată. Civilii din zonă sunt evacuați

UPDATE 15.40: Atacul împotriva ambasadei Irakului la Kabul s-a încheiat cu lichidarea tuturor atacatorilor, a anunțat Ministerul de Interne afgan, relatează AFP și Reuters.

„tacul s-a încheiat, cei patru atacatori au fost uciși”, a precizat ministerul pe pagina sa de Facebook, la mai mult de patru ore de la începerea atacului.

Ambasadorul irakian, adjunctul său și personalul ambasadei au fost mutați într-o locație sigură și niciunul dintre angajații ambasadei nu a fost rănit, a precizat ministerul într-un comunicat. 

„Un kamikaze și-a detonat centura explozivă în fața intrării ambasadei irakiene și trei teroriști au fost uciși în timpul luptelor cu forțele speciale de poliție”, mai informează sursa citată.

Aceasta este prima dată când ambasada Irakului la Kabul este atacată, după mai multe atentate împotriva misiunilor străine.


Un atentat sinucigaș cu bombă a avut loc, luni dimineața, în fața ambasadei Irakului din Kabul, potrivit unor oficiali afgani din domeniul securității, citați de Reuters și AFP.

„Alți doi atacatori încearcă să pătrundă în incinta” ambasadei, au mai precizat sursele, sub protecția anonimatului.

Astfel, civilii care locuiesc în zonă sunt în curs de a fi evacuați, întrucât la Kabul s-au auzit mai multe explozii, urmate de tiruri și detonări de grenade.

Primele detonări au fost auzite de locuitori, vecini cu incinta diplomatică, la puţin timp după ora locală 11.00 (9.30, ora României), şi anume cel puţin patru explozii, tiruri de arme de foc şi grenade, au declarat pentru AFP maimulţi riverani. Un fum gros şi negru se ridica deasupra cartierului vizat, iar siriene de poliţie şi de ambulanţă răsunau la mai bine de o oră după începutul atacului.

Ambasada irakiană se află alături de sediul „Afghan Public Protection Police forces" (APPF), un serviciu din cadrul Ministerului de Interne înfiinţat să protejeze clădiri neoficiale.

Atacul a fost revendicat de Gruparea Stat Islamic.

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă