15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul șef de campanie al lui Donald Trump cere o investigație, după...

Fostul șef de campanie al lui Donald Trump cere o investigație, după ce ar fi fost interceptat de Guvern

Paul Manafort, fostul șef de campanie al președintelui american Donald Trump, solicită Departamentului de Justiție american să investigheze dezvăluirea CNN conform căreia ar fi fost supravegheat în baza unor ordine secrete ale Justiției, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Jason Maloni, purtătorul de cuvânt al lui Manafort, a anunțat că i-a cerut Departamentului de Justiție să „dea publicitate orice discuție interceptate care îl implică pe el și pe orice non-american, astfel ca părțile interesate să poată ajunge la aceeași concluzie ca Departamentul de Justiție: nu există nicio dovadă acolo”.

Potrivit CNN, supravegherea lui Manafort, personaj-cheie în ancheta Departamentului de Justiție american privind amestecul Rusiei în campania electorală din SUA, a durat până la începutul lui 2017, „incluzând perioada în care se știa că Paul Manafort discută cu președintele Donald Trump”.

Manafort a fost supravegheat în cadrul unei anchete a FBI ce a demarat în 2014 cu privire la activitatea unor firme de consultanță din Washington pentru fostul partid aflat la putere în Ucraina. Supravegherea a fost întreruptă în 2016 și apoi reluată. Interceptările serviciilor de securitate au inclus „comunicații care au creat îngrijorare în rândul investigatorilor, conform cărora Manafort i-ar fi încurajat pe ruși să ajute la campanie”, a mai precizat CNN.

Paul Manafort a participat în iunie 2016, alături de fiul și ginerele lui Trump, Donald Trump Jr. și Jared Kushner, la o întrevedere cu un avocat rus, în scopul presupus de a aduna informații compromițătoare despre contracandidata democrată Hillary Clinton, a mai dezvăluit CNN.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă