Dublu atentat sinucigaş la Bagdad

de Carla Popa , 25 februarie 2016 - stire actualizata la ora 21:06, 25 februarie 2016
Dublu atentat sinucigaş la Bagdad

Cel puţin nouă persoane au fost ucise joi într-un dublu sinucigaş împotriva unui lăcaş de cult şiit în nord-vestul Bagdadului, a anunţat poliţia irakiană, relatează AFP, citată de Agerpres

Potrivit unui responsabil al poliţiei, 'doi kamikaze care purtau centuri cu explozibili şi-au detonat încărcătura' în faţa unui lăcaş de cult şiit, în cartierul Shoula 'omorând cel puţin nouă persoane şi rănind alte 22, între care membri ai forţelor de poliţie'. 

'Primul kamikaze s-a detonat printre credincioşii' care ieşeau din lăcaşul de cult, a precizat sursa citată. 'A doua explozie a vizat forţele de poliţie sosite la faţa locului pentru a salva răniţii', a adăugat responsabilul citat. Surse medicale au confirmat bilanţul acestui dublu atentat care nu a fost revendicat deocamdată. Cartierul Shoula este controlat de Armata lui Mahdi, miliţia liderului şiit Moqtada al-Sadr. Aceste atacuri survin în ajunul unei manifestaţii la Bagdad organizată de Moqtada al-Sadr şi la care acesta intenţionează să participe.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design