32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialCutremur de 7 grade, în Rusia

Cutremur de 7 grade, în Rusia

Un cutremur puternic s-a produs, sâmbătă dimineață, în Extremul Orient Rus, relatează AFP, citat de Agerpres. Conform Institutului american de geologie, seismul ar avea magnitudinea de 7 grade, în timp ce Academia de Ştiinţe din Rusia a măsurat 7,3 grade. 

Cutremurul s-a produs la 03.25 GMT, la o adâncime de 160 km şi la 95 km nord-est de oraşul rus Ielizovo, în apropiere de Peninsula Kamceatka, a precizat Institut american, care nu a anunţat risc de tsunami.

Academia rusă a precizat că seismul a fost urmat de o replică cu magnitudinea de 5,2, la câteva minute. Nu au fost înregistrate victime, nici daune.

Extremitatea regiunii Kamcetka este situată pe centura de foc a Pacificului, unde se înregistrează o puternică activitate seismică.

Cele mai citite

România, evaluări pozitive din partea OCDE

România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din perspectiva alinierii la cele mai bune...

Jens Stoltenberg: “Mă aştept ca SUA să rămână un aliat solid, indiferent de rezultatul alegerilor americane”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat joi că Statele Unite vor rămâne un "aliat solid" în cadrul Alianţei, indiferent de rezultatul alegerilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă