26.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialCompania aeriană rusă Dobroliot şi-a suspendat zborurile din cauza sancțiunilor UE

Compania aeriană rusă Dobroliot şi-a suspendat zborurile din cauza sancțiunilor UE

Compania aeriană low-cost Dobroliot, o filială a Aeroflot, a anunţat duminică suspendarea zborurilor sale din cauza sancţiunilor economice impuse Rusiei de Uniunea Europeană, informează Mediafax.

"Mai mulţi contractanţi europeni au refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile" luate faţă de Dobroliot, anulând contractele de leasing, mentenanţă tehnică şi asigurare a avioanelor, care au fost încheiate cu Dobroliot, o filială a Aeroflot, cea mai importantă companie aeriană din Rusia, potrivit comunicatului.

"În faţa acestor presiuni fără precedent (…), Dobroliot se vede obligată să-şi suspende zborurile şi vânzarea biletelor", anunţă compania aeriană.

UE a anunţat marţi noi sancţiuni contra Moscovei, pe care o acuză de implicare în războiul din Ucraina. Acestea sunt cele mai importante sancţiuni introduse contra Rusiei de la sfârşitul Războiului Rece.

Compania aeriană Dobroliot a efectuat primul său zbor în iunie de la Moscova la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene Crimeea, alipită în martie la Rusia.

Cele mai citite

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

România, evaluări pozitive din partea OCDE

România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din perspectiva alinierii la cele mai bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă