16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialChina avertizează că un război în Peninsula Coreeană nu va avea niciun...

China avertizează că un război în Peninsula Coreeană nu va avea niciun câștigător

China a subliniat, marți, că un război în Peninsula Coreeană nu va avea niciun câștigător, după ce șeful diplomației nord-coreene, Ri Yong-Ho, a afirmat că președintele american Donald Trump a declarat război țării sale și că Phenianul își rezervă dreptul de a lua contramăsuri, relatează Reuters citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că Beijingul speră că oficialii americani și cei nord-coreeni realizează că recurgerea la mijloace militare nu a fost niciodată o cale viabilă.

Totodată, China critică escaladarea verbală dintre Donald Trump și regimul de la Phenian, a afirmat Lu Kang în cadrul unei conferințe de presă la Beijing.

Schimbul de insulte și amenințări între Washington și Phenian s-a intensificat după ce președintele Donald Trump a declarat în Adunarea Generală a ONU că va distruge total Coreea de Nord dacă va fi pus în situația de a-și apăra țara sau aliații — Coreea de Sud și Japonia.

În replică, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-Ho, a declarat luni, la New York, că președintele american Donald Trump a declarat război țării sale și că Phenianul își rezervă dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv prin doborârea de bombardiere strategice americane chiar dacă acestea nu se află în spațiul aerian nord-coreean.

Casa Albă a negat însă că Statele Unite ar fi declarat război Coreii de Nord. "Nu am declarat război Coreii de Nord. Sincer, sugestia respectivă este absurdă", a afirmat purtătoarea de cuvânt a președinției americane Sarah Sanders, adăugând că "niciodată nu este bine pentru o țară să doboare un avion al altei țări în spațiul aerian internațional".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis – dă-mi-o mie, NA-TO mie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis reinventează schema clasică din blaturile fotbalului românesc. În loc de consacrata “dă-mi-o mie, na-ți-o ție”, șeful de la...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă