6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCe știm despre cei trei atacatori de la Londra, care au fost...

Ce știm despre cei trei atacatori de la Londra, care au fost împușcați după opt minute de la declanșarea atentatului. Poliția a tras 50 de focuri de armă spre ei. Prietenul unuia dintre ei avertizase poliția

Cei trei bărbați care au omorât șapte oameni și au rănit alți 48, la Londra, în două atacuri care au avut loc sâmbătă noaptea, au fost descriși de martori drept ”de origine mediteraneană”, scrie publicația Daily Mail. 


UPDATE 21.50:  Prietenul unuia dintre cei trei atacatori de la Londra a avertizat autoritățile că bărbatul se radicalizase: Mi-am făcut datoria, dar autoritățile nu și-au făcut-o pe a lor

Prietenul unuia dintre cei trei atacatori susține că a apelat linia deschisă împotriva terorismului, pentru a anunța autoritățile de ceea ce urma să comită prietenul său, însă nu au fost luate măsuri.


19.20:Unul dintre apartamentele din Barking ar fi aparținut unuia dintre cei atacatori, a declarat un vecin, care l-a descris drept „un membru al comunității”, potrivit BBC News.

Damien Pettit a mai afirmat că bărbatul ar fi fost „familist”, iar el și soția sa aveau un bebeluș. Totodată, un alt vecin Furqan Nabi, a afirmat că obișnnuia să vadă oamenii jucând tenis de masă la parterul clădirii și să se joace cu copiii.

Opt polițiști au tras 50 de focuri de armă, pentru a-i ucide pe cei trei atacatori de la Londra, a declarat comisarul Poliției Metropolitane, Mark Rowley, citat de BBC News. El a descris numărul de focuri drept „fără precedent”. Astfel, va avea loc o investigație, însă Rowley a precizat că ofițerii de poliție s-au văzut puși în fața unei situații „critice”. 

Reprezentantul poliției metropolitane a mai afirmat că un cetățean care se afla în zonă a fost împușcat, din greșeală, și primește îngrijri medicale la spital. El a mai precizat că Poliția încearcă să informeze toate familiile victimelor, dar că procesul ar putea dura, întrucât se crede că unii dintre ei ar fi cetățeni străini.


 



Ei purtau veste false cu explozibil și strigau ”asta este pentru Allah”, în timp ce își fluturau cuțitele cu lame de 30 centimetri la oamenii care se aflau în piața Borough. 

Unul dintre martori a descris un atacator: a spus că avea pielea închisă la culoare și îmbrăcăminte roșie. Un alt atacator purta un tricou cu echipa de fotbal Arsenal. 

După opt minute de la prima alarmă, cei trei atacatori au fost împușcați mortal. 

Capitala Marii Britanii este din nou în alertă, după ce o dubiță a secerat, sâmbătă seară, zeci de trecători pe Podul Londrei. Ulterior, mai multe persoane au fost înjunghiate, s-au auzit explozii și focuri de armă în zona Borough Market. Poliția a confirmat producerea a două incidente teroriste. Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața.Trei atacatori au fost împușcați mortal.


 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă