10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial17 morți și 21 de răniți în urma unor atentate sinucigașe comise...

17 morți și 21 de răniți în urma unor atentate sinucigașe comise în Nigeria. Se încearcă formarea unui nou Stat Islamic

Șaptesprezece persoane au fost ucise și alte 21 rănite în orașul Maiduguri din nord-estul Nigeriei de către atacatori sinucigași, a anunțat miercuri șeful poliției din statul Borno, citat de Reuters, informează Agerpres.

Potrivit martorilor, patru kamikaze au comis marți seara atacuri în districtul Molai, situat la circa cinci km de centrul orașului. Atacurile nu au fost revendicate până în prezent.

Șeful poliției din statul Borno, Damian Chukwu, a afirmat că printre cele 17 victime se află și atacatorii sinucigași.

Acesta este ultimul episod dintr-o serie de atacuri sinucigașe din oraș în ultimele câteva săptămâni. Borno, a cărui capitală este Maiduguri, este statul nigerian cel mai afectat de o mișcare de insurgență declanșată în urmă cu opt ani de către Boko Haram.

Gruparea islamistă este responsabil de moartea a peste 20.000 de persoane și a forțat circa 2,7 milioane de persoane să-și părăsească locuințele, în scopul de a crea un stat islamic.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă