15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăȘtirile zileiHunedoara: Telecabina de pe Cetatea Deva rămâne oprită

Hunedoara: Telecabina de pe Cetatea Deva rămâne oprită

“În urma reviziei tehnice lunare, specialiştii din cadrul firmei care asigură mentenanţa la telecabina care facilitează accesul turiştilor în Cetatea Devei au considerat necesară înlocuirea unei piese a instalaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea.

Serviciul care administrează funcţionarea telecabinei şi Cetatea Deva a făcut demersurile necesare pentru aducerea şi montarea noii piese, estimându-se că toate operaţiunile se vor încheia în cursul zilei de vineri, 12 octombrie.

Până atunci, turiştii pot vizita Cetatea Deva la pas, pe trei trasee disponibile, toate fiind de un nivel uşor spre mediu. Toate traseele pleacă din zona Parcului Cetăţii şi ajung până la Poarta 1, timpul de urcare fiind de circa 30-45 de minute.

De la 1 octombrie, programul de vizitare a Cetăţii Deva este între orele 8.00 – 20.00, ultima urcare cu telecabina fiind stabilită pentru ora 19.30.

Cetatea reprezintă principalul obiectiv turistic al municipiului Deva, de la începutul anului monumentul istoric fiind vizitat de peste 100.000 de oameni.

Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă