15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. La 28 de ani de la înmormântare, celebra mustață a lui...

VIDEO. La 28 de ani de la înmormântare, celebra mustață a lui Salvador Dali a rămas intactă

Celebra mustață a pictorului spaniol Salvador Dali a rămas intactă, după 28 de ani de la înhumare, au constatat medicii legiști . Trupul lui a fost exhumat, joi, pentru prelevarea unei mostre de ADN în vederea stabilității paternității lui Pilar Abel, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Eram foarte anxios când mă gândeam la ce voi vedea (…) când a apărut mustața.", a declarat medicul legist Narcis Bardalet, la scrut timp de la exhumare. 

La rândul său, persoana care, în urmă cu 28 de ani, a pregătit trupul pictorului pentru înhumare, a declarat: „Era Salvador Dali Domenech, cu mustața și părul său”.

O ghicitoare în cărți de 61 de ani, Pilar Abel, a solicitat Justiției să stabilească dacă celebrul pictor i-a fost sau nu tată. La aproape 30 de ani de la moartea lui Salvador Dali, la 23 ianuarie 1989, judecătorul care răspunde de dosar a dispus exhumarea solicitată de reclamantă.

La deschiderea mormântului, aflat sub marea cupolă a Teatrului-Muzeu Dali, au participat, joi seara, numeroși reprezentați ai autorităților, experți judiciari și avocați. Exhumarea a durat aproape patru ore și s-a desfășurat în condiții stricte. Astfel, celor prezenți li s-a cerut să își predea telefoanele mobile, pentru a evita ca în presă să apară vreo fotografie cu cadavrul, a precizat secretarul general al Fundației Dali.

Pentru stabilirea paternității, experții au prelevat apoi eșantioane de „păr, unghii și două oase lungi".

Dacă filiația este demonstrată, Pilar Abel ar fi singura descendentă a lui Salvador Dali și ar putea pretinde până la un sfert din moștenirea lui, lăsată în întregime statului spaniol. În caz contrar, cititoarea în cărți de Tarot ar putea avea mari neplăceri.

„Dacă Pilar Abel nu este fiica lui Dali, ar trebui săi cerem acestei doamne să ramburseze costurile de exhumare pe care le-a generat", a declarat avocatul Fundației, Albert Segura.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă