24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialRegiunea Nord-Vest va avea un elicopter SMURD, până la sfârșitul anului

Regiunea Nord-Vest va avea un elicopter SMURD, până la sfârșitul anului

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat joi, că elicopterul SMURD care va deservi Regiunea de Nord-Vest şi care trebuia să devină operaţional în luna iulie va fi pus în funcţiune înainte de sfârşitul anului și va avea baza la Zalău, informează Mediafax.

Raed Arafat a declarat, la Cluj-Napoca, la finalul ceremoniei în care a primit titlul de Profesor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai", că au existat anumite întârzieri pe partea de pregătire a bazei de la Zalău.

"În Regiunea de Nord-Vest va opera elicopterul SMURD care a sosit deja, lucrăm acum pentru a-l pune în funcţiune. Elicopterul va avea baza la Zalău, pentru că se află în mijlocul zonei și pentru a nu se anihila zona de intervenţie cu elicopterul de la Mureş. Altfel am avea o zonă descoperită în regiune, cum ar fi cea a judeţelor Maramureş, Satu Mare şi Bihor. Va fi deservit şi se va afla sub coordonarea Spitalului de Urgenţă Cluj şi a medicilor din Oradea. Elicopterul trebuia să fie operaţional în iulie, dar au fost întârzieri şi pe partea de pregătire a bazei, astfel că va intra în funcţiune înainte de sfârşitul anului", a spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI anunţa, în 28 iunie, că elicopterul SMURD care va deservi Regiunea de Nord-Vest va deveni operaţional la sfârşitul lunii iulie.

Elicopterul de terapie intensivă a costat 5,3 milioane de euro şi a fost cumpărat de Ministerul Sănătăţii din fonduri europene.

Cele mai citite

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...
Ultima oră
Pe aceeași temă