13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Bătaie cu furci şi topoare în mahalaua Focşaniului, cu patru morţi....

VIDEO. Bătaie cu furci şi topoare în mahalaua Focşaniului, cu patru morţi. Poliția a reținut două persoane

UPDATE 22,35: Principalii suspecţi în cazul uciderii cu topoare a celor patru persoane din municipiul Focşani au fost reţinuţi, miercuri seara, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, informează Mediafax.

Cei doi suspecți, Argint Mustafa şi nepotul său, Remus Mustafa, sunt acuzaţi de omor calificat.


Patru morţi sunt, după un scandal care a avut loc astă-noapte, în cartierul Bahne al Focşaniului. Este cel mai sângeros eveniment petrecut în Vrancea, în ultimii 20 de ani, notează Ziarul de Vrancea.

Trei bărbaţi şi o femeie au fost ucişi noaptea trecută într-un scandal petrecut în plină noapte în cartierul Bahne din municipiu u este cel mai sângeros incident din Focşani, din spusele poliţiştilor u totul a pornit de la un conflict mai vechi între cele două familii. Soţ, soţie, fiu şi fratele soţului sunt cele patru victime ale celui mai sângeros conflict petrecut noaptea trecută la Focşani. Dacă bărbaţii au murit în jurul orei 1, după ce au fost loviţi cu bâte şi cuţite, femeia a fost declarată decedată la spital în jurul orei 4.30, după ce fusese, la rândul său, înjunghiată.

Unul dintre autori, Mustafa Argint, de 47 de ani, a declarat pentru Ziarul de Vrancea, cum s-ar fi petrecut lucrurile. "Am dat şi eu cu ce am putut. Şi eu şi băiatul ăsta. Am dat cu o rangă şi cu o bâtă din aceea, de cioban. Am avut şi cuţit. Am dat şi cu cuţitul. L-am tăiat pe ăla la gât, am dat şi cu cuţitul în ea (… ) mai este unul, tot eu l-am tăiat şi pe ăla. Bine că trăieşte femeia, să aibă grijă de copii", este declaraţia lui Mustafa Argint.

Mustafa Argint este membru al Clanului Mustafa. Înainte de Revoluţie, acest clan s-a numit Clanul Argint. Fostul lider al clanului, Costică Argint, acum trăieşte în Italia. Acum 10 ani, acesta l-a strâns în braţe pe premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, la o întrunire la care a apărut pe post de lider al comunităţii românilor din Italia.

Ulterior, Argint a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi arestat în decembrie 2009 în Italia.

Mustafa Argint a spus că totul a pornit de la un conflict mai vechi, despre care a scris la momentul respectiv Ziarul de Vrancea, de la târgul din Tichiriş. Conflictul ar fi continuat şi, conform celor spuse de Mustafa Argint, unul dintre nepoţii săi ar fi fost bătut de familia celor ucişi şi ar fi internat în spital.

Mai multe persoane, bănuite că au participat la scandalul de noaptea trecută, au ajuns la sediul Parchetului Vrancea, unde au dat declaraţii. Mustafa Argint, de 47 de ani, şi nepotul său, Mustafa Remus, de 22 de ani, au fost primii suspecţi aduşi la audieri, după ce au fost prinşi la Dumbrăveni, într-o maşină, pe când încercau să scape, după ce fugiseră de la locul faptei.

Sunt bănuiţi că au avut o implicare în conflictul consumat pe strada Gheorghe Doja şi fii de-ai lui Mustafa Argint, care au fugit şi ei din zona scandalulului. Scandalul a avut loc pe str. Gheorghe Doja, din cartierul Bahne, situat în estul Focşaniului. Bahne este bine cunoscut ca unul dintre cartierele rău-famate ale oraşului.

Versiunile privind motivul pentru care s-a declanşat scandalul sunt diferite. Dacă anchetatorii bănuiesc că lucrurile au plecat de la intenţia uneia dintre femei de a-şi părăsi soţul, cel puţin primii doi autori spun că este vorba despre conflictul mai vechi. Trupurile neînsufleţite ale celor trei bărbaţi au ajuns la SML Vrancea. În acest moment, ancheta este în plină derulare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă