9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCâinii și pisicile vor fi trecute la plata întreținerii în Focșani

Câinii și pisicile vor fi trecute la plata întreținerii în Focșani

Deținătorii  diferitelor  animale de companie (câini, pisici, hamsteri etc.) care locuiesc în blocurile din Focșani vor trebui de acum încolo să obțină acordul vecinilor și, la propunerea președintelui asociației de proprietari, vor trebui să  contribuie la cheltuielile comune care rezultă din condominiu. 

Hotărârea Consiliului Local a fost justificată prin faptul că „cetăţenii care locuiesc în blocuri cu apartamente au obligaţia să respecte orele de liniște pentru a înlătura orice disconfort adus vecinilor și de a lua măsuri ca acestea să nu murdărească şi să nu deterioreze spaţiile de folosinţă comună (holuri, scări, spaţii verzi)“.

Cei care nu respectă prevederile actului local vor fi obligaţi să efectueze curăţenia, decontaminarea, refacerea spaţiilor deteriorate şi plata daunelor, la solicitarea asociaţiei de proprietari. 

Autoritățile din Focșani au prevăzut că o persoană nu poate deține mai mult de doi câini sau două pisici în apartamente situate în blocuri de locuințe sau clădiri cu mai mult apartamente decât dacă își dă acordul asociația de proprietari. „Dacă nu se obține acordul pentru deținerea a mai mult de două animale, proprietarul se obligă să-i găsească acestuia un alt stăpân prin adopție sau poate preda animalul la adăpostul Servi­ciului de gestionare a câinilor fără stăpân, fiind interzis abandonul“, se arată în hotărârea CL.   

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă