9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de mii de americani sufera in continuare din cauza atentatelor din...

Zeci de mii de americani sufera in continuare din cauza atentatelor din 11 septembrie 2001

Aproape 70.000 de americani sufera de sindromul de stres post-traumatic, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001, potrivit unui nou studiu publicat de "Journal of Urban Health", buletinul Academiei de Medicina din New York, informeaza Associated Press.

Potrivit Agerpres, este vorba despre cea mai complexa analiza realizata in legatura cu acest subiect. Ea a fost pusa la punct de Ministerul american al Sanatatii, precum si de Centrul american de control si prevenire a bolilor. In cadrul acestui studiu sunt analizate 71.437 de persoane care au acceptat sa fie monitorizate timp de 20 de ani, incepand din 2001. Printre participanti, toti voluntari, se numara salvatori, cei care au participat la cautari, locuitori din zona unde s-au produs atentatele, persoane care muncesc in aceeasi zona si trecatori. Potrivit estimarilor, 400.000 de persoane au fost extrem de expuse la catastrofa din urma cu 7 ani.

Peste jumatate dintre persoanele chestionate s-au aflat in norul de praf provocat dupa prabusirea turnurilor gemene; 70% au asistat la o scena dramatica, cum a fost momentul in care un avion a lovit unul dintre turnuri sau persoane care se aruncau in gol; 13% au fost ranite in acea zi. Studiul indica de asemenea ca intre 35.000 si 70.000 dintre persoanele expuse au dezvoltat un sindrom de stres post-traumatic iar intre 3.800 si 12.600 sufera de astm.

Sindromul de stres post-traumatic este foarte raspandit printre persoanele care au fost ranite, cele care au venituri mici si hispanici. In general, minoritatile si persoanele cu un venit mic, precum si femeile, sunt cei mai sensibili mental si fizic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă