13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Tudose, după întâlnirea cu președintele Iohannis: Discuţia a fost dacă pot...

VIDEO Tudose, după întâlnirea cu președintele Iohannis: Discuţia a fost dacă pot semna actele miniștrilor demiși săptămâna aceasta

UPDATE 17.00: Premierul Tudose a declarat, marţi, legat de întâlnirea pe care a avut-o la cu preşedintele Klaus Iohannis, că a discutat despre posibilitatea ca şeful statului să semneze actele săptămâna aceasta. Declaraţia vine în contextul în care Tudose a confirmat că există o listă de miniştri remaniabili.

"Discuţia cu preşedintele Iohannis a fost dacă e dispus să semneze actele săptămâna aceasta şi ce s-a discutat la Varna", a declarat Mihai Tudose, după şedinţa social democraţilor.


UPDATE 13,10: Purtătoarea de cuvânt a șefului statului a confirmat că a avut loc o întâlnire, marți, între președintele Iohannis și premierul Tudose.

"S-a impus o discuție interinstituțională, absolut normală într-un asemenea context", a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Purtătoarea de cuvânt a explicat că nu a fost vorba de întâlnirea săptămânală dintre președinte și premier, ci despre o întâlnire legată de contextul "tensionat" din PSD și din Guvern.

"PSD ar trebui să-şi rezolve problemele, să îşi vadă de guvernare, pentru că românii au votat pentru rezultate, pentru o guvernare performantă. Românii nu au votat pentru scandaluri de partid", a spus Mădălina Dobrovolschi.

Mădălina Dobrovolschi a precizat, pe de altă parte, că premierul are dreptul să decidă remanierea unor miniștri, în cazul în care consideră necesar.

După întâlnirea cu șeful statului, premierul Tudose a plecat spre sediul PSD.


Purtătoarea de cuvânt a președintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, face declarații de presă la Cotroceni, de la ora 13.

Principalul subiect este legat de posibila remaniere a unor membri ai Guvernului Tudose.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă