15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei soldaţi americani, prezenţi în România la un exercițiu militar, au ajuns...

Trei soldaţi americani, prezenţi în România la un exercițiu militar, au ajuns la spital din cauza caniculei. Unul dintre ei a leşinat din cauza căldurii

Trei soldați americani prezenți în România au ajuns la Spitalul Râmnicu Vâlcea, acuzând probleme medicale din cauza caniculei. Doi dintre ei au fost transferaţi la Sibiu, iar cel de-al treilea la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a declarat corespondentului Mediafax că din cauza căldurii sufocante, dar şi a echipamentului militar foarte greu pe care îl poartă, cei trei soldaţi au avut nevoie, marţi seara, de îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, pacienţii erau deshidrataţi, aveau stări de vomă şi acuzau dureri de cap, iar unul dintre ei a leşinat.

Doctorul Ponoran a spus că pentru unul dintre soldaţi a fost nevoie de analize computer tomograf, din acest motiv luându-se decizia ca cei trei să fie transferaţi la alte unităţi medicale.

El a adăugat că reprezentanţii Armatei SUA au inspectat spitalul anterior, declarându-se mulţumiţi de condiţiile găsite aici.

"La noi au venit trei militari, toţi având probleme medicale din cauza caniculei. Unui era cu hipoglicemie. Am decis să fie transferaţi la spitale din Sibiu şi Bucureşti pentru controale amănunţite. A fost nevoie şi de un tomograf. Ei au venit la noi acum două săptămâni să vadă condiţiile de aici şi au fost mulţumiţi", a declarat medicul Dan Ponoran.

În judeţul Vâlcea, sunt peste 2.500 de militari NATO care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17, găzduit de România. Este organizat un exerciţiu amplu de traversarea a râului Olt pe un pod plutitor.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă