22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialTimiș: Nouă migranți din Iran și Afganistan, prinși când încercau să treacă...

Timiș: Nouă migranți din Iran și Afganistan, prinși când încercau să treacă ilegal granița

Nouă migranți din Iran și Afganistan, între care și patru copii, au fost prinși de polițiștii de frontieră din Timiș, în timp ce încercau să treacă ilegal granița spre Ungaria, pe câmp, prin dreptul localității Beba Veche, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii de frontieră au prins cinci adulți și patru minori care încercau să treacă ilegal granița spre Ungaria, pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

”O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicoalu Mare a observat un grup de persoane care mergeau pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuti la aproximativ o sută de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Beba Veche, în vegetaţia din apropierea frontierei”, arată sursa citată.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cele nouă persoane, cu vârste cuprinse între 9 ani și 40 de ani, sunt din Iran și Afganistan.

”Persoanele în cauză sunt solicitanți ai statutului de azilant în țara noastră”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cei nouă migranți s-au deplasat cu două autoturisme de ocazie până în apropierea frontierei, apoi au mers pe jos, pe câmp, până în momentul în care au fost observați de polițiștii de frontieră.

 

Cele mai citite

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...
Ultima oră
Pe aceeași temă