13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTeodor Stolojan, liber sa-si aleaga echipa de guvernare

Teodor Stolojan, liber sa-si aleaga echipa de guvernare

Valeriu Stoica a declarat joi ca "este normal" ca PD-L sa intarzie desemnarea Cabinetului din umbra, intrucat candidatul pentru functia de premier are dreptul sa-si aleaga echipa, iar aspirantii trebuie sa-si demonstreze in campanie abilitatile pentru postul vizat.

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a amintit joi, la Realitatea TV, ca democrat-liberalii vor nominaliza, vineri, in cadrul Colegiului Director, persoana ce ar urma sa ocupe postul de premier in cazul in care partidul iese invingator in alegeri. Oficialul PD-L a precizat ca, "teoretic", in cursa se pot inscrie mai multi candidati, insa deocamdata nu are cunostiinte ca Theodor Stolojan sa aiba un competitor pentru postul de prim-ministru. Valeriu Stoica a declarat ca cel mai important argument pe care trebuie sa-l aiba un posibil candidat la pozitia de premier este credibilitatea electorala.

Vicepresedintele democrat-liberal a sustinut insa ca nu  se pune problema unor diferentieri de pozitii in interiorul PD-L, partidul avand in momentul de fata o echipa unita, lucru ce va fi demonstrat la Conventia Nationala de vineri.

"Este normal ca problema echipei sa mai intarzie un pic, pentru ca firesc este ca primul ministru sa-si aleaga pe de-o parte si el echipa. Este de asemenea firesc ca toti cei care candideaza pentru un post de ministru sa demonstreze in aceasta perioada de precampanie si campanie abilitatile pentru functia respectiva, in conditiile dezbaterii publice pe tema programului", a afirmat Valeriu Stoica.

Oficialul democrat-liberal a spus ca, vineri, oamenii politici din PD-L, care au abilitati intr-un domeniu sau altul, vor avea prilejul sa intre in batalia politica, sa se confrunte cu competitorii PD-L pe temele programului. "Si cu acea ocazie vom vedea care dintre ei demonstreaza cele mai bune calitati pentru a ocupa functia de ministru. Si in final, Theodor Stolojan si partidul vor face selectia pentru echipa guvernamentala", a declarat Valeriu Stoica.

Stoica a mai afirmat ca PD-L va aproba vineri proiectul programului de guvernare, ceea ce nu inseamna ca el va ramane neschimbat pana la alegerile parlamentare, in conditiile in care va fi supus dezbaterii publice. "Vom avea doua luni in care programul poate fi amendat, imbunatatit pentru a raspunde mai bine dorintelor alegatorilor PD-L, in primul rand", a spus Valeriu Stoica.

Intrebat daca s-au purtat discutii cu seful statului pentru desemnarea premierului, Valeriu Stoica a criticat ideea conform careia Theodor Stolojan este preferat de presedintele Romaniei "pentru ca asculta de Traian Basescu". Oficialul PD-L a afirmat ca atat Theodor Stolojan, cat si Traian Basescu au demonstrat, din 2003-2004, ca sprijina aceleasi proiecte politice, bazate pe aceleasi valori, aceleasi principii. "Sunt pana la urma oamenii si principiile care au fundamentat Alianta DA. Nu trebuie uitat ca aceasta Alianta a fost formata pe baza vointei politice a acestor doi oameni politici – Traian Basescu si Theodor Stolojan. Faptul ca Alianta s-a destramat partial se datoreaza nu lui Traian Basescu sau Theodor Stolojan, ci altor oameni politici", a incheiat Valeriu Stoica, citat de NewsIn.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă