10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse: Bogdan Olteanu, audiat la DNA, în dosarul în care este acuzat...

Surse: Bogdan Olteanu, audiat la DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale Române (BNR) Bogdan Olteanu a fost audiat, miercuri dimineața, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în care este acuzat de trafic de influență. Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupție l-au citat pe Bogdan Olteanu pentru noi acte procedurale, informează News.ro.

Bogdan Olteanu a fost scos în jurul orei 08.30 din Arestul Capitalei, unde este încarcerat din 12 august.

Olteanu a mers la DNA și în data de 10 august. La acel moment, fostul viceguvernator a declarat că nu este vinovat, dar crede că ceea ce era să se întâmple cu el, s-a întâmplat, iar de acum rămâne să îşi găsească dreptatea. Fostul viceguvernator al BNR a stat în arest la domiciliu din 29 iulie până în 12 august, când a fost arestat preventiv pe o perioadă de 16 zile, în urma unei decizii a instanţei supreme.

Citește și: Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, arestat preventiv

Bogdan Olteanu a demisionat în 1 august din funcţia de viceguvernator al BNR, iar Conducerea Camerei Deputaţilor a luat act în 10 august de demisia sa.

Potrivit DNA, în perioada iulie – noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi solicitat și primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vîntu) suma de un milion de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane (a lui Liviu Mihaiu) pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Banii ar fi fost remiși de către omul de afaceri printr-un intermediar (Ionuț Adrian Eftimie – denunțător), la sediul unui partid politic.Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă (Liviu Mihaiu) ar fi fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Citește și: Judecător ICCJ: Există bănuiala întemeiată că Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la SOV un milion de euro

Printre primele măsuri luate de Liviu Mihaiu din funcția de guvernator a fost avizarea înființării de către societatea PSV Company (fostă Petromservice)  a unor benzinării plutitoare pe Dunăre. Compania era deținută de Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă