Președintele PSD Timișoara a demisionat din funcție, supărat pe viceprimarul Traian Stoia

de Rl online , 06 februarie 2016 - stire actualizata la ora 19:04, 06 februarie 2016
Președintele PSD Timișoara a demisionat din funcție, supărat pe viceprimarul Traian Stoia

Președintele PSD Timișoara, Sebastian Răducanu, a demisionat din funcție, supărat pentru că viceprimarul PSD al municipiului, Traian Stoia, a votat bugetul oraşului, cu toate că aleşii social-democraţi au decis să se abţină de la vot, gestul lui Răducanu fiind urmat de un consilier local.

Răducanu arată, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD Timişoara după ce viceprimarul Traian Stoia (PSD) a votat bugetul pe 2016 al municipiului, deși grupul consilierilor social-democrați decisese să se abțină de la vot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Având în vedere situaţia creată recent în plenul Consiliului Municipal Timișoara, când viceprimarul PSD, domnul Traian Stoia, a girat un buget care riscă să aducă orașul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate și disciplina de partid, am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de președinte al Organizaţiei Municipale Timișoara a Partidului Social Democrat”, arată Răducanu.

El adaugă că a decis să rămână membru de partid și vicepreședinte al PSD Timiș.

"Am luat această decizie pentru a da un semnal de responsabilitate și de schimbare a modului în care înţelegem să facem politică. Rămân în continuare vicepreședinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiș, urmând să mă implic în proiectele politice importante ale partidului”, susţine Răducanu.

Pe de altă parte, și liderul consilierilor locali PSD, Alfred Simonis, a decis să demisioneze din această funcție, din solidaritate cu Sebastian Răducanu și tot din cauza modului în care a votat viceprimarul PSD al Timișoarei.

"Luând act de demisia liderului Organizaţiei Municipale Timișoara a Partidului Social Democrat, Sebastian Răducanu, am decis să îmi asum responsabilitatea situaţiei create de domnul Traian Stoia în plenul CLT din această săptămână și să renunţ la funcţia de lider de grup al consilierilor PSD din cadrul CL Timișoara”, a declarat Simonis.

Bugetul Timișoarei a fost aprobat, marți, cu 14 voturi "pentru” din 27 posibile, votul decisiv fiind dat de viceprimarul PSD al municipiului, Traian Stoia, în timp ce ceilalți consilieri locali PSD s-au abținut de la vot.

Sebastian Răducanu conduce PSD Timişoara din iunie 2015.

Viceprimarul Traian Stoia nu a putut fi contactat până la transmiterea acestei ştiri.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design