10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul maghiar Viktor Orban ia parte la sfințirea Bisericii Reformate din Florești,...

Premierul maghiar Viktor Orban ia parte la sfințirea Bisericii Reformate din Florești, județul Cluj

Premierul maghiar Viktor Orban participă duminică la slujba de sfinţire a Bisericii Reformate din comuna Floreşti, judeţul Cluj, construită cu fonduri de peste două milioane de lei alocate de Guvernul de la Budapesta.

Viktor Orban a ajuns duminică la Biserica Reformată din comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca, însoţit de episcopul reformat al Ardealului, Kato Bela, şi de preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta, Nemeth Zsolt, pentru a participa la slujba de sfinţire a lăcaşului de cult. Premierul Ungariei a fost aplaudat la sosire de către credincioşii prezenţi.

Reprezentanţii Eparhiei Reformate a Ardealului au declarat pentru Mediafax că investiţia în construirea bisericii din Floreşti s-a ridicat la 3,5 milioane de lei, din care 2,3 milioane de lei au fost alocaţi de Guvernul Ungariei.

Premierul Ungariei s-a aflat sâmbătă într-o vizită în judeţul Cluj şi a participat la mai multe manifestări organizate de Biserica Reformată. El a avut şi o întâlnire cu conducerea UDMR, la sediul Prezidiului din Cluj-Napoca.

Viktor Orban va participa, luni, la Oradea, la deschiderea anului universitar la Universitatea Partium.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă