9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliţist beat care a rănit trei oameni cu maşina de serviciu, sancţionat...

Poliţist beat care a rănit trei oameni cu maşina de serviciu, sancţionat cu amânarea de la promovare

Un poliţist din judeţul Vaslui care, aflat în stare de ebrietate, a provocat un accident cu maşina de serviciu în urma căruia trei persoane, între care şi un copil de trei ani, au ajuns în stare gravă la spital, a fost sancţionat cu amânarea promovării în grad profesional pe o perioadă de un an, potrivit Mediafax.

După trei luni de anchetă internă, conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Vaslui a decis sancţionarea disciplinară a agentului de poliţie din Bogdăniţa, Ciprian Popa, cu amânarea promovării în grad profesional pe o perioadă de un an, după ce, în seara de 24 decembrie 2011, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident cu maşina de serviciu în urma căruia trei persoane, între care şi un copil de trei ani, au ajuns în stare gravă la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şefii Poliţiei vasluiene consideră echitabilă sancţiunea, în condiţiile în care, în opinia lor, poliţistul din Bogdăniţa “a avut o atitudine cuviincioasă şi regretabilă” pe timpul desfăşurării cercetării disciplinare.

“Sancţiunea aplicată în cazul agentului din Bogdăniţa a fost stabilită de către o comisie de disciplină pe care, conform legii, am numit-o la nivelul inspectoratului. Mi-am însuşit această măsură disciplinară, ţinând cont de atitudinea cuviincioasă şi regretabilă pe care poliţistul a avut-o după comiterea abaterii. Agentul a fost foarte cooperant pe timpul desfăşurării anchetei interne, el ocupându-se şi de reparaţia maşinii de serviciu. Sunt convins că vina îi aparţine în totalitate”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp.

Trei persoane din judeţul Vaslui, între care şi un copil în vârstă de trei ani, au fost transportaţi în stare gravă la spital cu diverse traumatisme, după ce un poliţist beat a intrat cu maşina de serviciu, în care, de altfel, se aflau cele trei victime, într-un alt autoturism staţionat pe marginea drumului.

Potrivit cercetărilor poliţiştilor vasluieni, accidentul s-a produs pe drumul judeţean DJ 245 C, între localităţile Bogdăniţa şi Bârlad, şi a avut drept cauză neadaptarea vitezei de către poliţist la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei.

De fapt, susţin organele de anchetă, Ciprian Popa, în vârstă de 26 de ani, agent în cadrul Postului de Poliţie Bogdăniţa, nu a mai putut controla maşina de serviciu într-o curbă şi pe un sector de drum în pantă a intrat din plin într-un autoturism staţionat regulamentar pe partea dreaptă a şoselei. În urma accidentului, cei trei pasageri aflaţi în maşina de poliţie au suferit diverse leziuni, fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Bârlad pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Diagnosticele puse de medicii bârlădeni au fost de traumatism cranio-cerebral pentru un bărbat de 63 de ani, traumatism facial şi toracic, fracturi costale şi de mandibulă pentru o tânără de 22 de ani şi traumatism cranio-cerebral şi fractură claviculă pentru un copil în vârstă de trei ani.

Imediat după producerea accidentului, agentul de poliţie aflat la volanul maşinii de serviciu implicată în accident a fost testat de către colegii lui cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, poliţiştii vasluieni au întocmit pe numele lui Ciprian Popa dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările în acest caz fiind preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă