Camelia Voiculescu: Nu am vorbit niciodată cu Bendei înainte de anchetă

Camelia Voiculescu a declarat la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul de şantaj, că a participat la o întâlnire la care se afla Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, fără a şti cine este acesta, şi că l-a cunoscut doar după declanşarea anchetei, informează Mediafax.

Share

Bogdan Daradan 0 comentarii

Actualizat: 29.04.2015 - 16:53
Camelia Voiculescu a declarat la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul de şantaj, că a participat la o întâlnire la care se afla Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, fără a şti cine este acesta, şi că l-a cunoscut doar după declanşarea anchetei, informează Mediafax.

Camelia Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu şi preşedintele Intact Media Group, a fost audiată la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este judecată, alături de Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, pentru şantajarea lui Ioan Bendei, pentru a încheia un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

CITEȘTE ȘI: Ce spune Bendei despre familia Voiculescu

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că dacă nu încheie contractul va fi făcută o anchetă jurnalistică în care se va arăta că în 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obţină drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I. La termenul de miercuri, Camelia Voiculescu a prezentat în prima fază evoluţia sa profesională şi a explicat că niciodată nu a condus în mod direct posturile de televiziune Antena şi că singura ei implicare în managementului acestora a fost făcută exclusiv în virtutea statului ei de acţionar majoritar.

Întrebată de instanţă despre majoritatea convorbirilor telefonice aflate la dosar, Camelia Voiculescu a spus că acestea "sunt scoase din context, nu au nicio legătură cu cauza şi se referă la altceva". Întrebată punctual de judecător despre o discuţie avută cu tatăl său, Camelia Voiculescu a declarat: "Îi spusesem tatălui meu că Sorin Alexandrescu avea o întâlnire cu cei de la RCS&RDS acesta fiind momentul în care tatăl meu mi-a atras atenţia că, în contextul conflictului dintre el şi Traian Băsescu, RCS&RDS este aproape de familia Băsescu, ocazie cu care îmi şi arătase nişte înscrisuri şi un act de vânzare-cumpărare ce fusese autentificat de Ioan Băsescu, un alt contract în care RCS&RDS cumpăra cu 4 milioane de euro un canal de muzică de o persoană apropiată Ioanei Băsescu.

Tatăl meu mi-a cerut să-i atrag atenţia lui Sorin Alexandrescu să aibă grijă la întâlnirile cu cei de la RCS&RDS spunându-mi ceva de o înşelăciune sau de şantaj mediatic. Ulterior tatăl meu se referă la o discuţie anterioară şi-mi cere din nou să-i atrag atenţia lui Sorin să fie atent. Acum regret că nu am acordat atenţie la aceste avertismente şi nu am fost mai insistentă în această problemă".

CITEȘTE ȘI: Ce alte nume mari apar în dosarul RDS-RCS

Ioan Bendei declara, în 7 ianuarie, la CAB, că Sorin Alexandrescu i-a sugerat că oricând poate să fie arestat, precizându-i că va face public contractul pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I dacă RCS&RDS nu va încheia un contract cu Antena Group. Ioan Bendei a spus în faţa instanţei că acel contract cu care a încercat că să îl şantajeze Sorin Alexandrescu nu a fost o formă de a masca mita pe care RCS&RDS i-ar fi acordat-o lui Dumitru Dragomir pentru ca el să acorde firmei drepturile de televizare a meciurile din Liga I. Tot atunci, la Curtea de Apel Bucureşti, a fost audiat şi George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL. El susţine că a semnat un set de scrisori ce urmau a fi remise RCS&RDS, prin care se solicita un punct de vedere cu privire la contractul privind difuzarea meciurilor de fotbal.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...