10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMonitorul Oficial a fost trecut în subordinea SGG, în iunie 2012, chiar...

Monitorul Oficial a fost trecut în subordinea SGG, în iunie 2012, chiar de Victor Ponta

Monitorul Oficial, instituția care ar trebui să oficializeze decizia de demitere a secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, și eventual pe cea de înlocuire a acestuia cu Victor Ponta, a fost trecut în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), în 2012, chiar de Victor Ponta, scrie Digi24.

Până în 2012, Monitorul se afla în subordinea Camerei Deputaților. Victor Ponta a adoptat o OUG care prevedea modificarea Legii de organizare a Monitorului Oficial al României.





Decizia Guvernului venise la câteva ore după ce Curtea Constituţională decisese că România să fie reprezentată de preşedintele Traian Băsescu la Consiliul European şi după ce a respins Legea uninominalului pur (Ponta-Antonescu), declarând-o complet neconstituţională, dar şi modificările la Legea Educaţiei Naţionale.

Potrivit unor surse Digi24, Victor Ponta urma să fie numit în funcția de Secretar General al Guvernului de către Sorin Grindeanu. 

Șeful Secretariatului General al Guvernului, Mihai Busuioc, ar refuza să contrasemneze ordinul premierului Sorin Grideanu, prin care dispune eliberarea din funcție, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

Astfel, în absența semnăturii sale, angajații Monitorului Oficial ar fi refuzat să publice actul.

Șefa Monitorului Oficial, Adriana Costescu, ar fi invocat articolul trei din Legea de funcționare a Regiei, în care se precizează că Monitorul Oficial „funcționează sub autoritatea Guvernului, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”.

La preluarea mandatului, în 4 ianuarie 2017, numirea lui Busuioc la SGG a fost prima măsură luată de premierul Grindeanu.

Astfel, Mihai Busuioc a fost eliberat din funcţia de secretar general al Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi numit secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Busuioc a fost demis în mai 2012 de către premierul de atunci, Victor Ponta, de la şefia Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

În iulie 2012 inspectorii Corpului de Control al Guvernului au identificat nereguli în derularea unui proiect al Agenţiei de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru care BIRD a împrumutat României peste 47 milioane euro, printre responsabili aflându-se şi Mihai Busuioc.

Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în timpul mandatului lui Liviu Dragnea.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă