7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE Mircea Băsescu, eliberat condiționat. Ce a declarat la ieșirea de la...

UPDATE Mircea Băsescu, eliberat condiționat. Ce a declarat la ieșirea de la Penitenciarul Poarta Albă

UPDATE 15.00: Mircea Băsescu a părăsit, luni, Penitenciarul Poarta Albă unde a fost încarcerat pentru trafic de influenţă, după ce Tribunalul Constanţa a decis că poate fi eliberat condiţionat, informează News.ro.

 El a declarat că i-a fost dor de copii, după care a urcat într-o maşină şi a plecat.

 

10.05: Mircea Băsescu va fi eliberat condiționat, informează Digi24.



Magistrații Tribunalului Constanța decid, luni, dacă Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, va fi eliberat condiționat, informează Mediafax.

În 4 septembrie, Tribunalul Constanţa a judecat contestaţia depusă de DNA împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu şi a amânat pronunţarea pentru data de 11 septembrie. În 19 iulie, magistraţii Judecătoriei Medgidia au decis că Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, poate fi eliberat condiţionat, dar hotărârea instanţei nu a fost definitivă. Decizia a fost contestată de DNA în termenul prevăzut, de trei zile, la Tribunalul Constanţa.

Este cea de-a treia solicitare de punere în libertate a lui Mircea Băsescu admisă de Judecătoria Medgidia, după cele de la sfârşitul anului trecut, respectiv, la începutul acestui an.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie 2016, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, dar, conform legii, el întruneşte condiţiile pentru eliberare condiţionată – are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

În prezent, Mircea Băsescu îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul de la Poarta Alba.

Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă