13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis: Danemarca refuză să extrădeze patru infractori români, considerând că pușcăriile...

Klaus Iohannis: Danemarca refuză să extrădeze patru infractori români, considerând că pușcăriile din România oferă condiții prea proaste

Danemarca refuză să trimită în România patru infractori români, care au fost condamnați la închisoare și ar trebui să execute aceste pedepse în țara de origine, a anunțat, vineri, președintele Klaus Iohannis, citat de Digi 24.

Magistrații din Danemarca au refuzat să permită trimiterea acasă a celor patru condamnați pe motiv că închisorile din România ar oferi condiții necorespunzătoare.

Președintele Iohannis a precizat că a discutat, la Bruxelles, cu premierul danez despre această situație și a anunțat că va transmite problema, spre rezolvare, către noul ministru al Justiţiei.

„În cursul discuţiei cu premierul danez, mi-a ridicat această problemă. Este o problemă pe care am luat-o în serios şi m-am oferit, într-adevăr, ca atunci când vom avea un nou Guvern şi un nou Ministru al Justiţiei, să atragă atenţia noului Ministru şi noului Guvern că aici este o problemă unde trebuie să se găsească o soluţie. Soluţiile practice pot fi găsite numai între cele două ministere şi s-a înţeles foarte bine această problemă. Eu sunt optimist fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil şi asta a fost concluzia noastră comună, că în momentul în care vom avea un nou Guvern vor avea loc întâlniri bilaterale şi se vor căuta şi găsi soluţii”, a spus preşedintele.

Cu referire la situaţia generală a închisorilor, preşedintele a spus că "nu e nicio noutate", iar în cursul anului 2017 au fost multe discuţii despre penitenciare, iar guvernanţii s-au angajat să rezolve problemele.

„Nu îşi imaginează nimeni că o problemă care a fost neglijată timp de 20 de ani se rezolvă într-o zi, dar noi suntem destul de hotărâţi în România să abordăm problema şi să o rezolvăm şi atunci acest lucru l-am şi transmis partenerului de discuţie”, a spus el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă