Ionuț Mișa: "Venitul net al angajatului va crește, iar angajatorul nu va plăti mai mulți bani la buget"

de Iulian Budușan , 08 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 14:45, 08 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa a declarat că modificările din Codul Fiscal vor duce la creșterea veniturilor nete ale angajaților, în timp ce companiile nu vor plăti mai mulți bani la buget. 

Venitul net al angajatului va crește, iar angajatorul nu va plăti mai mulți bani la buget urmare a scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10%, a reducerii contribuțiilor sociale de la 39,25% la 37,25% și a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

"Ordonanța mult discutată, dezbătută, care conține modificări ale Codului fiscal incluse în programul de guvernare, deci cunoscute demult aceste modificări, aprobate prin Parlament, aduce importante beneficii pentru cetățeni, cât și pentru firmele care activează astăzi în România", a afirmat ministrul Finanțelor în deschiderea ședinței de Guvern, la solicitarea premierului Mihai Tudose.

Ionuț Mișa a punctat ca primă măsură fiscală avută în vedere reducerea impozitului pe venit de la "16% la 10% pentru salariați, pensionari, persoane fizice autorizate, pentru veniturile din drepturile de autor și cabinete individuale, pentru chirii, pentru dobânzi, arende, premii, activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din alte surse și investiții, cu excepția veniturilor din dividende, unde impozitul rămâne 5%".

"Totodată, se reduc contribuțiile sociale de la 39,25% la 37,25%, deci are loc o reducere a contribuțiilor sociale cu două procente. În corelație cu aceste două măsuri este o a treia măsură, care vizează transferul contribuțiilor și sarcinii fiscale a obligațiilor privind contribuțiile sociale obligatorii datorate de angajator la angajat, în cazul veniturilor din salarii și asimilate salariilor. Vreau să menționez că toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect creșterea venitului net al angajatului fără ca angajatorul să plătească mai mulți bani la bugetul de stat", a explicat ministrul de Finanțe.

Comentarii

 • Cdny

  08 noiembrie 2017 22:33

  Nici când au tăiat salariile și închis spitalele nu au fost bani și nu a mai fost un capăt de țară

  raspunde comentariului
 • Theodor Iliescu

  08 noiembrie 2017 17:29

  Si dupa "mutra" acest neica-nimeni = misa !!! dovedeste ca este neavenit si "sluga de servici" ! Toata "topaiala fiscala" nu este facuta decat pentru a "dovedi" - aiurea - marirea de salarii, asa cum a "decretat" marele guru de "diliorman - dar fara acoperire reala cu ... parale, care "nu prea sunt" ! Minciuni, minciuni si iar minciuni marca psd-alde si "binomul dragnea - tariceanu" ! SIKTIR banditilor !

  raspunde comentariului
 • Eleonora

  08 noiembrie 2017 16:53

  Oportunitate excelenta in anul 2017. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem cunostinte minime utilizare calculator word, pdf, email, internet, seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru detalii trimiteti un mesaj la adresa de email matu.eleonorayahoo.com

  raspunde comentariului
 • vasile

  08 noiembrie 2017 16:23

  Mi s-a acrit de Misa ăsta.....

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design