10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialICCJ a respins expertizele cerute în dosarul Transformatorul şi a stabilit un...

ICCJ a respins expertizele cerute în dosarul Transformatorul şi a stabilit un termen final

UPDATE: Instanţa supremă a respins, miercuri, expertizele tehnică şi financiar-contabilă solicitate de avocaţii din dosarul “Transformatorul”, în care este judecat Relu Fenechiu, şi a stabilit ca în 4 iulie să fie prezentate pledoariile finale, scrie Mediafax.

Instanţa supremă a continuat miercuri dezbaterile în dosarul “Transformatorul”, în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fapte comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi şi SC Tehnorom SRL Iaşi.

Judecătorii au admis mai multe probe cu înscrisuri şi au stabilit să audieze martori propuşi de avocaţii inculpaţilor din dosar.

Instanţa a respins cererile avocaţilor prin care se solicitau efectuarea a două expertize, tehnică şi financiar-contabilă, pe motiv că raportul Gărzii Financiare este mijloc de probă şi nu are lacune, aşa cum susţine apărarea.

După stabilirea probelor ce urmează să fie administrate în dosar, instanţa a stabilit ca în 4 iulie să fie audiaţi cei şase martori care nu s-au prezentat la instanţă la termenele anterioare ale dosarului, urmând să fie aduşi cu mandate de aducere, şi totodată să fie prezentate pledoariile finale în acest proces.

_ _ _ _

Ministrul Transporturilor este aşteptat, miercuri, la Curtea Supremă unde se judecă un nou termen în dosarul ”Transformatorul”, transmite Realitatea TV.

În iunie 2012, Relu Fenechiu a fost trimis în judecată în dosarul “Transformatorul”. Fenechiu a fost acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că ar fi cumpărat zeci de transformatoare vechi pe care le-a vândut ulterior la suprapreţ societăţii Electrica Moldova pentru 2.5 milioane euro.

Este vorba despre o serie de contracte pe care Relu Fenechiu le-a încheiat în perioada 2002-2004 când politicianul era acţionar şi administrator al firmelor SC FENE GRUP SA, SC LA ROCCA SRL Iaşi, şi SC TEHNOROM SRL Iaşi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă