23.3 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Primarul din Botoşani, care şi-a pus satul în cap...

FOTO + VIDEO. Primarul din Botoşani, care şi-a pus satul în cap pentru că nu a dat de băut de Revelion, se justifică: Mi-a fost frică de atacuri teroriste. Edilul din Corni a ajuns la spital, fiind atacat de protestatari

Într-o comună din Botoşani, sătenii au protestat împotriva primarului, ales în vară, care nu a organizat petrecerea tradiţională de Anul Nou. Edilul a refuzat să mai sprijine festivalul tradiţional al obiceiurilor din comună.iar oamenii nu au mai avut cum să petreacă, deoarece nu au primit acordul primarului, informează Botoşăneanul.ro.


UPDATE 10.15: Primarul din Corni a ajuns la spital, fiind atacat de sătenii furioşi. 


Oamenii erau obişnuiţi ca la final de an să aibă loc măcar o manifestare cu formaţii de urători şi interpreţi de muzică populară. Într-o mulţime de alte comune, de la Hilişeu şi până la Pomârla, primăriile au pus la cale astfel de acţiuni, însă la Corni păstrătorii tradiţiilor populare nu au avut nici un sprijin din partea Primăriei şi au trebuit să se descurce singuri.

Sătenii din Corni “au ieşit în stradă” în faţa casei primarului, încă din 1 ianuarie, huiduindu-l pe edil pentru că nu s-a ţinut de cuvânt şi nu le-a mai organizat petrecerea promisă. Sutele de localnici i-au cerut demisia. Protestatarii au aruncat cu ouă, iar luni numărul lor a crescut, ajung la aproape 400 de oameni care s-au adunat la Primărie.

„Să-i fie ruşine primarului! Toţi banii din sponsorizări au ajuns în buzunarul lui şi în alte sate! Primarul a ştiut să se ocupe de comună şi de locuitorii ei doar în perioada alegerilor, de fapt a ştiut să facă doar promisiuni. Cu aşa conducători, mai bine fără. Ruşine primarului şi conducerii Primăriei!!”, şi-a spus oful unul dintre protestatari.

„Am copii mai mici care au învățat urătură, s-au muncit și trebuiau să iasă să spună urătura, s-au dus copiii înapoi acasă!”, explică o femeie.

Localnicii explică că motivul nemulţumirii lor este lipsa de implicare a primarului în comunitate. Aceştia au adăugat că refuzul conducătorului lor de a se preocupa de tradiții și obiceiuri a umplut ,paharul, în condițiile în care au oricum foarte multe lipsuri în comună, plătesc taxe și impozite, dar nu au drumuri asfaltate și nici măcar un cămin cultural unde să se organizeze evenimente.

Primarul din Corni, Dorel Dorneanu a încercat să explice oamenilor ce s-a întâmplat. Nu prea a reuşit fiindcă un motiv clar nu există, dar şi pentru că, după cum oamenii i-au reproşat, ani şi ani la rând s-a putut face, pentru ca în 2016, după ce au trecut alegerile locale şi parlamentare, să nu se mai poată, adaugă sursa citată. 

Acesta s-a adresat mulţimii la un microfon, pe scările de la Primărie, tot de acolo de unde sătenii îi aduceau tot felul de întrebări şi reproşuri.  

“Haideţi să vă spun ce s-a întâmplat: motivul, care este adevărat, de ce nu s-au organizat aceste jocuri tradiţionale de sute de ani la noi aicea, care nu s-au organizat din cauză că, din punct de vedere tehnic eu răspund din cauza a tot ceea ce înseamnă furturi aici, în comună. Aveam totul organizat, acu nu mai știe omul care organizează cine este mascat, vin tot felul de măști, se ascund tot felul de oameni dubioși, nu-s înregistrați nicăieri, sub o mască de aia de urs vine unul mascat sau un terorist și face ceva, cine răspunde în comuna asta, aruncă o petardă, face ceva”, s-a justificat primarul Dorneanu.

 

 

 

Cele mai citite

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă