33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialFostul primar al Ploieştiului, confruntare la DNA cu denunțătorul său

Fostul primar al Ploieştiului, confruntare la DNA cu denunțătorul său

Fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu a fost adus, vineri, din arest, la DNA Ploieşti, unde este programată o confruntare cu denunţătorul său, patronul Clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Daniel Capră, informează Mediafax.

Citește și: De ce a fost reţinut primarul din Ploiești

Primul adus din arest la sediul DNA Ploieşti a fost omul de afaceri Daniel Capră, acţionar principal al Clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.

Daniel Capră, aflat în arest preventiv de mai multe luni, a fost adus la DNA în urmă cu aproximativ o oră.

Citește și: Ce spune primarul din Ploiești despre acuzațiile din dosarul finanțării echipei locale

Ulterior, la DNA Ploieşti a sosit şi fostul primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, aflat şi el în arest preventiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu într-un dosar în care denunţător este Daniel Capră.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti fostul edil a spus că el crede că a fost adus pentru o confruntare cu denunţătorul său.

De altfel, această confruntare fusese programată săptămâna trecută, când atât Iulian Bădescu, cât şi Daniel Capră au fost scoşi din arest şi aduşi la DNA Ploieşti, însă confruntarea nu a mai avut loc întrucât apărătorii lui Bădescu nu studiaseră dosarul.

La ora transmirerii acestei ştiri, cei doi se află în sediul DNA Ploieşti.

Daniel Capră este denunţător în dosarul de corupţie al fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, iar fratele său Capră, Nicolae, şi concubina acestuia sunt martori.

În 3 martie, primarul Iulian Bădescu a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local. Ulterior, el a fost arestat preventiv de Tribunalul Prahova. În 10 martie, Bădescu şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştiului şi din funcţiile deţinute în PSD, renunţând şi la calitatea de membru al acestei formaţiuni politice. Iulian Bădescu era preşedintele organizaţiei municipale a PSD Ploieşti.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii Serviciului teritorial Ploiești al instituţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în cazul lui Iulian Bădescu, acesta fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Conform anchetatorilor, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, a semnat, în 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară “Lupii Galbeni 2012” Ploiești, iar în 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operațiuni controlului de legalitate, regularitate și încadrare în creditele bugetare și a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranșe, către asociație, deși cunoștea că nu este legală.

“Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior menționată, precum și obținerea de către Asociația Comunitară «Lupii Galbeni 2012» Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare. Prin semnarea contractului și a regulamentului sus menționate, inculpatul Bădescu Iulian și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale și a încălcat dispozițiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv și pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale”, se arăta în comunicatul citat.

Cele mai citite

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

OUT din primul tur. Sorana Cîrstea părăsește turneul de la Eastbourne

Sorana Cîrstea (29 WTA) a fost eliminată de Anhelina Kalinina (44 WTA) în prima rundă a turneului WTA 500 de la Eastbourne. Kalinina, venită din...

VIDEO. Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de...
Ultima oră
Pe aceeași temă