10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialExpertii UE vin sa evalueze justitia din Romania

Expertii UE vin sa evalueze justitia din Romania

Misiunea de evaluare a expertilor europeni pentru raportul interimar din februarie va incepe, marti dimineata, cu vizita la sediul Ministerului Justitiei, au confirmat reprezentanti ai ministerului, citati de NewsIn.

Marti dupa-amiaza, expertii europeni vor merge la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat luni ca marti va incepe misiunea de evaluare a expertilor europeni in vederea intocmirii raportului intermediar din februarie, precizand ca alegerile de la CSM sunt un pas inainte pentru consolidarea sistemului justitiei.

Ministrii de externe ai UE, reuniti la Bruxelles, au hotarat, in septembrie 2009, in baza Raportului pe justitie publicat de CE in iulie, ca Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania si Bulgaria sa fie continuat, cerand Romaniei "un amplu consens politic" pentru a permite justitiei sa functioneze eficient.

Reuniunea ministrilor de externe ai UE, denumita Consiliul pentru Afaceri Generale si Relatii Externe, a avut ca punct esential de discutie pe agenda ministrilor raporturile pe justitie privind Romania si Bulgaria si adoptarea concluziilor privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Ministrii de externe ai UE au reamintit ca Mecanismul de Cooperare si Verificare a intrat in cel de al treilea an de aplicare, notand ca "este un instrument adecvat care va ramane in functiune depinzand de rezultatele asteptate in acest cadru. In acest context, Consiliul reaminteste ca Mecanismul monitorizeaza eforturile Romaniei si Bulgariei de a implementa deplin politicile UE. Consiliul va continua sa acorde o atentie speciala evolutiilor din aceasta zona", se arata in concluziile reuniunii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă