10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialConflict politic după retrogradarea ACS Poli

Conflict politic după retrogradarea ACS Poli

 

Retrogradarea fostei echipei-fanion a Recașului, rebotezată recent ACS Poli Timișoara, a stârnit un adevărat conflict politic, al cărui protagoniști sunt primarul PNL din Timișoara, Nicolae Robu, și președintele PSD al Consiliului Județean, Titu Bojin. Nicolae Robu nu este de acord cu declarațiile facute de Titu Bojin, după retrogradarea lui ACS Poli, prin care președintele Consiliului Județean Timiș a dat de înțeles că echipa formată din Dan Alexa și Ioan Timofte ar trebui să renunțe la posturile pe care le ocupă la echipa bănățeană. Miza conflictului este reprezentată de uriașul capital de simpatie de care se bucură fosta echipă din Recaș în rândul timișorenilor, capital pe care fiecare dintre politicienii de seamă ai Banatului a încercat, de-a lungul vremii să îl convertească în voturi.

Nicolae Robu pledează pentru păstrarea actualei echipe de la ACS Poli Timișoara. ”Eu cred că trebuie să dăm în continuare șanse unor oameni care au făcut performanță adevărată în fotbal, Ioan Timofte ca președinte și lui Dan Alexa, ca și antrenor. Eu cred că nu a fost timp fizic pentru a drege ce nu a fost făcut bine înaintea lor. Desigur că se putea mai bine și cu ei la timonă, nimic pe lumea asta nu e perfect, nici unul dintre noi nu face lucrurile perfect. Dar, după părerea mea, nu putem să-i considerăm vinovați pe Timofte și pe Alexa, nu au avut ocazia să își pună amprenta. Sigur că am fi dorit ca, cu ei în frunte, să câștigăm măcar un meci pe teren propriu, să scoatem un egal în plus și eram salvați. Dar trebuie să admitem că echipa a fost foarte slab pregătită”, a spus primarul Nicolae Robu la emisiunea Liga de Vest, potrivit opiniatimisoarei.ro. De asemenea, Nicolae Robu a admis că miza conflictului este una mai degrabă politică decât una sportivă. ”Mă miră că domnul Bojin a făcut aceste afirmații, eu cred că era mai corect să le discutăm mai întâi pentru că, până una alta, nu poate dânsul să pună piciorul în prag chiar așa. Dacă au luat ei un scor bun la alegeri, să nu creadă că aceasta este echipa PSD-ului! Că ei vor să acapareze tot”, a mai spus primarul PNL al Timișoarei.

Dan Alexe, afectat de retrogradare

La rândul său, antrenorul timișorenilor s-a arătat în continuare afectat de retrogradarea echipei bănățene. ”E greu să treci așa ușor peste. E o mare nerealizare, din păcate. Dar trebuie să mergem înainte, să o luăm de la capăt pentru că asta este viața și cu cât te ridici mai repede, cu atât ți-e mai ușor”, a spus Dan Alexa. Suporterii echipei bănățene speră că ACS Poli va reveni cât mai curând în prima ligă.

Transplant fotbalistic

ACS Poli este cea de-a patra echipă timișoreană care retrogradează din primul eșalon în ultimele două decenii și jumătate. Prima dintre ele este echipa-fanion a Timișoarei, Politehnica, ce a cunoscut o decădere rapidă după ce a ajuns în mâinile controversatului om de afaceri italian Claudio Zambon. O a doua echipă timișoreană care a retrogradat a fost UM Timișoara. A urmat Rocar București, echipă transplantată pe malurile Begăi de către fostul fundaș al echipei naționale de fotbal, Anton Doboș, și care a preluat o mare parte a capitalului de simpatie al adevăratei Politehnici Timișoara, cu brandul Poli Timișoara. Acum, a părăsit prima ligă și echipa de fotbal din Recaș, transplantată recent în Timișoara și care, la rândul ei, a fost adoptată de fanii bănățeni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă