Compania Astra Asigurări, ținta hackerilor. Ce recompensă au cerut aceștia

de Iulia Iancu , 10 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 11:38, 11 octombrie 2017
Compania Astra Asigurări, ținta hackerilor. Ce recompensă au cerut aceștia

Compania Astra Asigurări este ţinta unui atac cibernetic cu un virus de tip ransomware, prin care serverele societăţii au fost blocate, în schimbul deblocării fiind cerute sume între 15.000 şi 25.000 de dolari, plătibile în bitcoin, pentru fiecare server afectat, scrie Mediafax.

„În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip cryptolocker/ransomware, care a afectat sistemele informatice ale ASTRA SA (în faliment). Incidentul a fost iniţial sesizat de echipă IT a companiei, care a luat imediat măsurile de oprire a sistemelor, de deconectare de la internet şi anunţarea reprezentanţilor KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul desemnat în procedura de faliment (KPMG)”, a transmis marţi, pentru MEDIAFAX, Speranţa Munteanu, Partener KPMG Restucturing.

„Specialiştii KPMG au luat măsura sesizării organelor abilitate, respectiv Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice – DCCO IGPR şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente Informatice - CERT.RO, cu privire la situaţia creată şi, în acelaşi timp, au informat ASF şi FGA (n.n. – Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Fondul de Garantare a Asigurărilor) cu privire la primele măsuri luate”, a mai arătat Speranţa Munteanu.

Potrivit KPMG, virsul a atacat serverele ASTRA, iar recompensa solicitată a variat între 15.000 şi 25.000 de dolari, exprimaţi în bitcoins, pentru fiecare server afectat. „Până la acest moment nu avem niciun indiciu că datele cu caracter personal aparţinând clienţilor ASTRA au fost divulgate către persoane neautorizate”, a mai arătat oficialul KPMG.

De asemenea, KPMG a apelat pentru efectuarea intervenţiei necesare în astfel de situaţii, în vederea limitării daunelor şi repunerii în stare de funcţiune a sistemelor informatice, la expertiza echipei KPMG - Cyber Security Services, specializată în securitate informatică, şi la suportul extern al unei mari firme specializate în producerea de sisteme tip antivirus şi servicii de intervenţie în caz de atac. „Cele două echipe, împreună cu echipa de IT a ASTRA, au procedat la izolarea, identificarea şi îndepărtarea virusului - activitate care, la această oră este încă în desfăşurare, iar rezultatele complete se estimează că vor fi cunoscute în circa două săptămâni”, a mai precizat Speranţa Munteanu.

Astra Asigurări – unul dintre cei mai mari jucători din piaţa RCA – a intrat oficial în faliment pe 29 aprilie 2016, când Curtea de Apel Bucureşti a hotărât definitiv acest lucru, iar compania de consultanţă KPMG a fost desemnată ca lichidator.

Astra se număra printre cei mai mari asigurători locali, cu o cotă de piaţă de 10% şi subscrieri de circa 800 de milioane de lei pe an.

Comentarii

 • Maximus Cunilingus

  12 octombrie 2017 3:58

  România Liberă ecce defapt o contradicție în termeni, noua publicație ar putea purta numele Dacia, simbolizează Libertatea așa mai subtil fără să-i irite pe subiecții împărăției kurcubeului care preferă dicktatura strategică

  raspunde comentariului
 • Fără Comentarii

  12 octombrie 2017 1:35

  Țeapă KKPMG?! Și de ce se plâng analiștii de la romaniaaplecata.ro? Că trebuie să-și abandoneze poziția strategică și să devină publicația care nu a fost niciodată? Sau că le va ajunge țeapa în fundul kurcubeului și vor avea un sfârșit preafericit?

  raspunde comentariului
 • HELEN WILSON

  10 octombrie 2017 23:12

  "OFERTA ORGANIZAȚIONALĂ PENTRU TOȚI APLICĂ ACUM"Căutați investiții și împrumuturi personale? Nu căutați mai mult pentru că sunteți în locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut aici! Doamna Helen Wilson, un împrumut de împrumut a cărui societate de împrumut oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la un preț accesibil de 2. Vă rugăm să ne contactați astăzi pentru împrumutul dvs. prin e-mail la helenwilson719gmail.comMulțumesc.

  Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

  Dezvoltat de Bluebay Design