18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialComisia Europeana a aprobat vanzarea Rompetrol

Comisia Europeana a aprobat vanzarea Rompetrol

Comisia Europeana a aprobat preluarea companiei Rompetrol de catre KazMunaiGaz din Kazahstan, informeaza agentia Reuters, citata de Hotnews.ro.

Oficialii europeni au constat ca operatiunile din Europa ale celor doua companii sunt complementare, iar in urma tranzactiei nu vor aparea probleme legate de concurenta, informeaza sursa citata.

KazMunaiGaz a semnat, la 24 august, achizitionarea, de la Rompetrol Holding SA (Elvetia), a 75% din compania Rompetrol Grup NV, cu sediul in Olanda, detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu. Valoarea Rompetrol Grup era apreciata la 3.616 milioane de dolari.

Rompetrol Holding va continua sa pastreze cele 25% in Rompertrol Grup, iar KazMunaiGaz va numi o majoritate a Consiliului de Administratie a Rompterol care "va reflecta noua structura a patronatului".

Dinu Patriciu a fost numit Presedinte si Director General al companiei "pentru a asigura continuitatea viziunii si strategiei in conducerea firmei", anunta in vara un comunicat al companiei de stat din Kazahstan.

Vanzarea, care a fost semnata la Alma Ata pe 24 august, a fost rezultatul a sapte luni de negocieri private conduse de catre Energy Group, o filiala londoneza a firmei Morgan Stanley.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă