CNMR protestează față de decizia Ucrainei de a închide școlile românești

de Roxana Petre , 18 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 00:05, 18 septembrie 2017
CNMR protestează față de decizia Ucrainei de a închide școlile românești

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a condamnat, duminică, decizia Kievului de a închide şcolile româneşti din Ucraina, informează Asociația pentru Implemetarea Democrației (AID).

Potrivit sursei citate, inițiativa  contravine Tratatutului de bază semnat în 1997 între România şi Ucraina cu privire la relaţiile de bună vecinătate şi cooperare între statul român şi statul ucrainean.

Astfel, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României va înainta luni, 18 septembrie o scrisoare de protest la ambasada Ucrainei la Bucureşti , „pentru a le aduce la cunoştiinţă vecinilor nostri , că nu vom rămâne indiferenţi în faţa acestei nedreptăţi şi că solicităm ca această lege să nu intre în vigoare, mai ales în contextul în care România îşi respectă minorităţile şi oferă toate condiţiile necesare studiilor, şcoli ucrainene pe teritoriul nostru ce includ şi transport special pentru elevii ucraineni.”

„CNMR a fost cu totul alături de statul ucrainean şi a reacţionat la toate abuzurile şi nedreptăţile comise prin invazia Federaţiei Ruse. Am acordat tot sprijinul liderilor de la Kiev pentru prezentarea cetăţenilor români a adevărului şi crimelor odioase din Crimeea, Donetsk, Lugansk, Odesa ,etc. Prin decizia luată , Ucraina dovedeşte că nu apreciază şi nu înţelege ajutorul României inclusiv în pregătirea sistemului cibernetic naţional şi acordarea de nenumărate ajutoare şi proteste în faţa agresiunii Rusiei”, mai transmite CNMR.

Liderii CNMR cer preşedintelui Poroshenko „să aibă înţelepciunea de a urma calea Occidentală” și cer „conducerii României şi ministrului de Externe român să dea un răspuns ferm cu privire la poziţia României şi măsurile ce trebuie luate în vederea stopării acestui demers <<sovietic>> venit chiar din partea vecinilor ucraineni.”

 

Comentarii

 • centrix

  18 septembrie 2017 4:27

  CNMR ar trebui sa se limiteze la ceea ce stie si ce poate. Cu chestia aia cu sistemul cibernetic pe care Ucraina ar fi ajutata de Romania CNMR nu stie despre ce vorbeste. Ii aducem aminte ca Ucraina are universitati mult mai bine situate fata de cele romanesti in topuri internationale, cercetari si specialisti in calculatoare deasupra celor din Romania, arme de o tehnicitate superioara romanilor si chiar rusilor. Sa nu privim Ucraina cu superioritate si sa incercam sa vedem Romania asa cum este in situatia in care prostia, lenea, dublata de mandria noastra gaunoasa ne-a adus, sa ne pretuim oamenii destepti pe care ii avem si sa nu ii alungam din tara prin promovarea prostiei, dovada ca samanta raului adusa de cucerirea comunista a tarii pornita tot dinspre est inca nu a fost eradicat. Comunismul slavi ne-au semanat cultivarea buruienilor si a lenei, de care inca nu am scapat, vezi conducerile noastre politice dedicate gadilarii celor mai joase obiceiuri. Culmea e data de tupeul prostiei ajunsa la putere, in ministerul invatamantului, in administratie si chiar la cei mai alesi din cea mai inalta institutie - parlamentul tarii. De asta nu ne respecta vecinii, nu pentru ca nu suntem noi galagiosi. Asta nu inseamna ca legea ucrainiana ar fi buna, aici si-au dovedit si ei prostia, ca initiaza vrajba interna si cu tarile vecine. Si pentru ei ar fi bine sa o abroge, daca ar fi intr-adevar civilizati.

  raspunde comentariului
 • rOBERT

  18 septembrie 2017 2:45

  In sfarsit au mieunat si astia...prea tarziu si prea incet. Guvernul cu Ministerul de Externe sforaie si acum pe soba...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design